Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][S7560] Dyskusja odnośnie flashowania, romów S7560 Galaxy Trend


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 21 wrzesień 2013 - 18:53

Witam,

W tym temacie dyskutujemy odnoście flashowania, romów dla modelu S75060 Galaxy Trend, zapraszamy.
  • 1

#2 grzegorzbartek

grzegorzbartek

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 10 listopad 2013 - 18:40

witam mam problem. gdy włączam DOWNLOAD MODE klawiszami POWER + VOLUME DOWN + HOME to ekran ostrzeżenia zapala się na sekundę i znika nie da się niczego zaakceptować. może ktoś wie co zrobić?
  • 0

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 10 listopad 2013 - 19:00

Trzymasz te 3 butony jednocześnie i robisz przytrzymując pojedynczo każdy najpierw w kolejności : VOLUME DOWN + POWER + HOME ? czyli zaczynasz od volume down, trzymasz go, następnie drugim paluchem naciskach power i trzecim paluchem trzymając jednocześnie dwa pozostałe wciskasz home oczywiście na wyłaczonym fonie ?
  • 0

#4 grzegorzbartek

grzegorzbartek

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 12 listopad 2013 - 11:52

cześć wszystko się zgadza robię wszystko w tej kolejności ostrzeżenie pojawia się dosłownie na sekundę i znika, to nie pierwszy fon którym się bawię i jeszcze czegoś takiego nie widziałem, telefon jest córki chciałem wgrać nowe oprogramowanie bo ustawienia niestandardowe korektora w odtwarzaczu nie działają, chyba operator coś namieszał w romie
  • 0

#5 mefistoteles666

mefistoteles666

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 17:27

mam to samo z telefonem żony, jakieś pomysły ?? brand z t-mobile
  • 0

#6 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 18:09

Pierwsza rzecz Panowie....wywalamy soft operatora i wgrywamy czyste, oryginalne oprogramowanie Samsunga, robimy wipe data i wipe cache i wtedy mówimy co słychać na linii frontu.
Wszystkie poradniki jak zmienić soft itd., dostępne na forum.
  • 0

#7 mefistoteles666

mefistoteles666

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 18:19

Fajnie ale aby cokolwiek zrobić to trzeba wejść w tryb "download mode" a tu kicha, po akcji z klawiszami POWER + VOLUME DOWN + HOME ekran ostrzeżenia zapala się na sekundę i znika i tu jest pies pogrzebany, syn ma taką samą słuchawkę tyle, że z brandem plusa i tam działa tryb "download mode".
Miałem właśnie na celu wgranie zwykłego softu, nie brandowanego i tyle.
  • 0

#8 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 18:28

Myślę, że coś niewłaściwie robisz ...czyli na wyłączonym fonie wciskasz najpierw buton Volume down (ściszanie) następnie buton HOME a na końcu buton POWER trzymasz te 3 guziki jednocześnie aż pojawi się tryb downloadingu a następnie ażeby kontynuować klikasz volume up i musi wejść.
  • 0

#9 mefistoteles666

mefistoteles666

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 18:34

teoretycznie masz rację, wiem musi, ale w tym przypadku jest jak ja i kolega wyżej napisałem, pojawia się na sekundę wspomniane ostrzeżenie, znika i potem co sekundę włącza się wibra jeśli dalej trzymam klawisze, jak puszczę tel pozostaje wyłączony
  • 0

#10 gizu

gizu

    Przyjaciel Forum

  • 250 postów

Napisano 12 styczeń 2014 - 19:33

Spróbuj w momencie jak już pojawia się coś na ekranie puścić przycisk Power - pozostałe dwa trzymaj.
Z doświadczenia wiem że wejście w tryby downloadingu czy też recovery jest prawie niemożliwe jeśli telefon jest połączony kablem z kompem czy lapkiem. Należy najpierw wejść w tryby, a dopiero potem podłączać do kompa. Kombinuj bo musi wejść :-) Powodzonka.
  • 0

#11 mefistoteles666

mefistoteles666

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 14:19

pomogło, puszczenie klawisza power załatwiło sprawę, wielkie dzięki !!!
  • 0

#12 gizu

gizu

    Przyjaciel Forum

  • 250 postów

Napisano 13 styczeń 2014 - 17:09

Tak właśnie myślałem że "przestrzelasz" moment w którym trzeba odpuścić paluchy. W każdym bądź razie fajnie że sobie z tym poradziłeś ;)
  • 0

#13 xetarB

xetarB

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 28 kwiecień 2014 - 11:24

Szukam, szukam i znaleźć nie mogę ;-/
poszukuje czystego softu do trenda s7560 ale, interesuje mnie tylko wieloplikowy ;-/
ma ktoś/pomoże ktoś?
  • 0

#14 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 30 kwiecień 2014 - 00:18

Jak znajdziesz daj znać bo pewnie przyda się wielu.
  • 0

#15 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1610 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 30 kwiecień 2014 - 06:17

Tu masz rom wieloplikowy - arabski. Po wgraniu go możesz zrobić downgrade z 4.1.2 do 4.0.3:

signed_kyle_SS_130516.pit - 4 KB
BOOTLOADER_S7560XXAMFA_1230914_REV02_user_low_ship .tar.md5 - 1.3 MB
CODE_S7560XXAMFA_1230914_REV02_user_low_ship.tar.m d5 - 797.1 MB
MODEM_S7560XXAMF7_1230253_REV02_user_low_ship.tar. md5 - 19.1 MB
CSC_OJV_S7560OJVAMF5_1231180_REV02_user_low_ship.t ar.md5 - 41.9 MB

  • 2

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#16 bubek2500

bubek2500

    Junior Member

  • 8 postów

Napisano 11 sierpień 2014 - 08:45

Czy jest jakiś inny wieloplikowy niż ten który zamieścił kolega wyżej ?Ten nie chcę mi się pobrać .


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych