Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][FLASH][G900F] Dyskusja , pytania i problemy dot. flashowania Galaxy S5


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
28 odpowiedzi w tym temacie

#21 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6835 postów

Napisano 24 listopad 2014 - 23:16

Edi odpowiedział fachowo, ja trochę nakombinowałem zamiast zrobić to samo ale odpowiedzi powinny Cię satysfakcjonować :-).

Ja zrobiłbym od nowa.


  • 1

#22 bigrober

bigrober

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 13:42

Pomocy

Panowie specjaliści, mam problem ze zwflashowaniem romu przez flashfire (wątek opisany na xda). Mam wgranego G900FXXU1ANE2, telefon zrootowany, jak w piśmie świętym przykazano :) dalej próbuję wrzucić taki wynalazek G900FXXU1BOE5_DevBase_alexndr.zip

Niestety jak bym nie próbował, to działąnie telefonu po rzekomym zakończeniu operacji, kończy sie na pokazaniu startowego ekranu GALXY S5. W ogóle nie pojawia się żaden AROMA installer, jaki jest opisywany przez autorów na XDA. Może coś źle robię? Poproszę o pomoc zdolnie Panowie :)

Pozdrawiam :)


  • 0

#23 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 14:54

Wydale mi się że Flash Fire nie obsługuje aromy. Wrzuć tem rom za pomocą CWM recowery.


  • 1

Samsung Galaxy S7 Edge


#24 bigrober

bigrober

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 15:11

Wydale mi się że Flash Fire nie obsługuje aromy. Wrzuć rem rom za pomocą CWM recowery.

Właśnie tego nie chcę robić, bo podoba mi się KNOX 0x0 :) a według poradnika na tym forum, również powinno zadziałać, z tym, że tutaj opisywane jest użycie mobile odin, a to również nie działało. 


  • 0

#25 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 15:25

Zaktualizowałeś bootloader i modem przed flashowaniem (xda post nr.3) ?


  • 1

Samsung Galaxy S7 Edge


#26 bigrober

bigrober

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 16:31

Słusznie, tego nie zrobiłem. A czy fakt zaktualizowania bootloadera i modemu nie nabije mi knoxa?
  • 0

#27 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 17:00

Bootloader i modem nie nabije Knoxa.....Custom recowery (CWM) i nie stockowy Kernel (jądro) już Tak !!!


  • 1

Samsung Galaxy S7 Edge


#28 bigrober

bigrober

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 17:33

Radek, 

zasłużone piwko leci dla Ciebie :) zadziałało od razu, a ja gamoń nie doczytałem. 


  • 0

#29 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 10 sierpień 2015 - 18:50

Ciesz się z romu Alexndr. To dobry kucharzyna. Pozdrawiam.


  • 0

Samsung Galaxy S7 Edge





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych