Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[ROM][ION][4.4.4] SlimCM R12 [Szybki/Lekki/Stabilny]


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#121 dziamdzia

dziamdzia

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 06 styczeń 2016 - 23:08

jak mogę sprawdzić jaki mam kernel?


  • 0

#122 Kwietniu

Kwietniu
  • 69 postów

Napisano 08 styczeń 2016 - 14:11

Ustawienia->Informacje o telefonie->Wersja jądra


  • 0

#123 dziamdzia

dziamdzia

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 09 styczeń 2016 - 19:38

Nie moge wejsc w tryb recovery tzn moge ale wyswoetla mi sie: RAMDUMP MODE Cause: Force Upload.

 

jak to naprawić (odinem muszę chyba grać tylko co zeby wszytko dobrze działało)?

 

Już sobie poradziłem wgrałem wszystko i jak na razie działa ;)

 

ale sterowniki by sie przydały  

ma ktoś działające sterowniki do i9001?


Użytkownik dziamdzia edytował ten post 09 styczeń 2016 - 23:33

  • 0

#124 Kwietniu

Kwietniu
  • 69 postów

Napisano 10 styczeń 2016 - 12:58

Chodzi Ci o te z I8150? Proszę bardzo: http://www.mediafire...oc/i8150gpu.rar


  • 0

#125 dziamdzia

dziamdzia

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 11 styczeń 2016 - 19:03

Chodzi Ci o te z I8150? Proszę bardzo: http://www.mediafire...oc/i8150gpu.rar

te mam i wgrałem ;)

 

chodzi mi o te sterowniki do kompa bo komp mi nie widzi telefonu jak wchodzę w tryb download.

 

 

A i jeszcze mam takie pytanie bo jak robię ten test benchmarkiem to piesze mi że grafika 3D unsupported i nwm dlaczego.

 

pre_1452536175__screenshot_2016-01-11-18

http://www.mediafire...11-18-49-55.png


Użytkownik dziamdzia edytował ten post 11 styczeń 2016 - 19:16

  • 0

#126 Kwietniu

Kwietniu
  • 69 postów

Napisano 12 styczeń 2016 - 17:56

Nie jest wspierane, może już S plus jest za stary albo coś leży, nie mam pojęcia. Robiłeś test na wcześniejszym ROM'ie i przed wgraniem sterowników z I8150? Jeśli tak to było to samo czy przebiegł pomyślnie ?


  • 0

#127 dziamdzia

dziamdzia

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 12 styczeń 2016 - 18:49

tak przed wgraniem sterowników i po tak samo jest a na innym romie nie próbowałem.


  • 0

#128 dcd84

dcd84

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 02 marzec 2016 - 14:12

Próbuję dograć sterowniki, ale po wejściu w Root Explorer i wciśnięciu MountR/W dostaję komunikat, że nie mam root'a. W menu jest ikonka Superuser więc nie wiem w czym problem.

EDIT:
Ok. Zaktualizowałem SU przez TRWP i wszystko
działa.

EDIT 2:
Jak poradzić sobie z drenażem baterii?
Na czuwaniu przez 6h zeszło ponad 30% baterii.

Użytkownik dcd84 edytował ten post 03 marzec 2016 - 13:03

  • 0

#129 cichyy98

cichyy98
  • 1 postów

Napisano 23 kwiecień 2016 - 10:33

Mógłby mi ktoś łopatologicznie wytłumaczyć jak zainstalować te sterowniki od GPU?


  • 0

#130 ninor

ninor
  • 1 postów

Napisano 12 październik 2016 - 20:00


Co działa:
Prawie wszystko

Nie działa:
SD swap lub to co autor nie odnalazł ;)
 

 

Niestety nie działa galeria. Podczas uruchamiania wywala komunikat "Brak pamięci zewnętrznej".

Podczas uruchamiania wywala się aparat.


  • 0

#131 Marcin Surma

Marcin Surma

    Senior Member

  • 200 postów
  • LokalizacjaMysłowice

Napisano 12 październik 2016 - 20:25

Nie wiedziałem że ktoś tu jeszcze się bawi tymi romami,fajnie...

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka
  • 0

Aktualnie:

Samsung Galaxy Tab 3 SM-T211 Tablet Android 4.1.2
Samsung GT-I9001 A.2.3.6

Samsung GT-S7275R ACE 3 A.4.2.2


#132 Kwietniu

Kwietniu
  • 69 postów

Napisano 14 październik 2016 - 01:12

@ninor Na pewno wszystko działa, bo użytkowałem tego ROMu ponad pół roku, a zdjęcia są u mnie na porządku dziennym. Wipe po wgraniu zrobiony? K^Kernel wgrany? Jakie gappsy?
Pobierz jeszcze raz paczkę z ROMem może źle się pobrała. 


  • 0

#133 majk3l

majk3l
  • 1 postów

Napisano 12 listopad 2016 - 14:15


Instalacja:

  • pobierz recovery TWRP 2.7.1.0, rom SlimCM i Gappsy
  • wrzuć wszystkie pobrane pliki na wewnętrzną pamięć/kartę SD
  • uruchom telefon w trybie Recovery
  • flash Recovery do TWRP 2.7.1.0
  • uruchom ponownie urządzenie w nowym trybie Recovery
  • Pełny wipe (nie ma potrzeby aby formatować wewnętrzną i zewnętrzną pamięć)
  • zainstaluj rom SlimCM oraz GAppsy

Linki:
TWRP 2.7.1.0
SlimCM R12
YourZgappsXS

 

 

Wytłumaczcie mi proszę, bo nie wiem czy dobrze rozumiem.

1. Pobieram te 3 rzeczy z powyższych linków.

2. Wypakowuję wszystko na 1 kartę SD.

3. Później flashuję.

 

I w kroku 2 nadpisuję zawartość folderów system i META-INF (są w każdym z podlinkowanych powyżej archiwów) po kolei ładując te paczki na SD?  To nic nie popsuje? Bo mi się wydaje, że tam są zupełnie inne rzeczy.


Użytkownik majk3l edytował ten post 12 listopad 2016 - 14:16

  • 0

#134 Kwietniu

Kwietniu
  • 69 postów

Napisano 17 listopad 2016 - 20:58

Przepraszam że dopiero teraz odpisuje, zmieniłem platformę. Oto instrukcja:
1. Pobierasz wszystkie te rzeczy: 

TWRP 2.7.1.0
SlimCM R12
YourZgappsXS

K^Kernel_v2.9.5_416MB_OC_UV

I8150GPU Drivers

 

2. Kopiujesz wszystko na telefon (ZIP I8150GPU lepiej rozpakuj i wrzuć na telefon sam folder egl)

3. Flashujesz TWRP 2.7.1.0 następnie dajesz opcje reboot recovery.

4. Full wipe (nie formatuj karty sd ani wewnetrznej telefonu)

5. Flashujesz SlimCM R12, wipe cache/dalvik zaraz po tym flashujesz K^Kernel, wipe cache/dalvik i na końcu YourZgappsXS. Na końcu po wszystkich flashach klikasz wipe-advenced-cache-dalvik cache.

6. Uruchamiasz telefon instalujesz Root Explorera kopiujesz katalog egl do folderu /system/lib/ (wcześniej musisz docelowy folder zamontować do zapisu szarym przyciskiem "Monut R/W" w prawym górnym rogu Root Explorera) i po tym resetujesz telefon. Pamiętaj o tym żeby nie kopiować plików pojedynczo tylko skopiuj całe egl i wklej z nadpisaniem obecnego, jak bedziesz kopiowal pliki osobno, raczej bedzie bootloop.

To tyle mam nadzieje ze pomoglem jakbys jeszcze mial jakies problemy to pisz :) 


  • 0

#135 Marcin Surma

Marcin Surma

    Senior Member

  • 200 postów
  • LokalizacjaMysłowice

Napisano 03 czerwiec 2017 - 19:28

Zyje tu jeszcze ktoś? bo mam dziwny problem,instaluje gapsy i po restarcie fon mysli na logu 4 kulki i tak caly czas,bez gapsów normalnie sie andek załącza,cos dziwne te gapsy


  • 0

Aktualnie:

Samsung Galaxy Tab 3 SM-T211 Tablet Android 4.1.2
Samsung GT-I9001 A.2.3.6

Samsung GT-S7275R ACE 3 A.4.2.2





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych