Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q] [N9005] TW Lollipop czarne tło


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
19 odpowiedzi w tym temacie

#1 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 20 marzec 2016 - 22:24

Zna ktoś modyfikację która zmieni tło ustawień dialera itd. z białego na czarne? Chodzi mi wyłącznie o zmianę tła, nie chcę innych modyfikacji. Mam najnowszy stockowy Rom GBOK6 z rootem i CWM. Ewentualnie jaki modyfikowany ROM który wizualnie będzie identyczny ze stockowym a z możliwością instalacji xposed? Brakuje mi wyglądu KK na moim Lollipopie ale wolałbym go zatrzymać a tylko naprawić ten błąd jakim jest białe tło wstawione gdzie się da.
  • 0

#2 lsebastian

lsebastian

    Member

  • 105 postów

Napisano 21 marzec 2016 - 22:30

Ja również dopiszę się do tego tematu. Przyznam że osobiście też wolę czarne tło, białe jest trochę rażące....

Tylko że ja potrzebowałbym coś takiego na  note4 n910c. Obecnie mam v4.4.4 ANK5 i nigdzie nie widzę opcji, która by zmieniała to w wyglądzie, jak na twoim KK, chyba że wersje KK miedzy note 3 a 4 róznią się pod tym względem....


Użytkownik lsebastian edytował ten post 21 marzec 2016 - 22:31

  • 0

http://www.sldesign.xcl.pl/ - grafika 2D/3D, www


#3 trybit

trybit

    Junior Member

  • 77 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 08:19

Panowie, a nie wystarczy wam jakiś custom ROM, obsługujący motywy?

Jest kilka ciemnych do wyboru i zmieniają też tło dialera.


  • 0

#4 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 09:12

Próbowałem AryaMod. Nie wiedzieć dlaczego zainstalowalo się TW w trybie ułatwionym i nie szło tego zmienić. By upewnić się że nie przeoczyłem niczego w Aromie, zainstalowałem ROM jeszcze raz. Znowu tryb ułatwiony i 20 razy na minutę komunikat "klawiatura Samsung została zatrzymana". Próbowałem też CM13.. Porażka wszystko pokrojone na max. Dlatego wolałbym skorzystać z Waszego doświadczenia i zapytać o coś sprawdzonego... Z customami mam złe doświadczenia i wolę lekko zmodyfikowany stock.
  • 0

#5 trybit

trybit

    Junior Member

  • 77 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 12:53

Sprawdź MIUI v7 - jest na XDA.

LINK

Sprawdzony soft - działa idealnie i na każdym fonie. Masa motywów i... obsługa S-Pena i dedykowanych apek, więc nic nie tracisz.

Szczegółowo każdego ROMu nie mogę przebadać - mam N4, więc to co znam, to polecam tylko.

 

Wejdź na XDA - dział dla N3 i tam w Android Development masz masę softu, w tym porty oprogramowania z N5.

Testuj i baw się. To najlepsze co możesz zrobić, by dopasować sobie idealny soft ;)

 

Ja np. lubie CM, szczególnie od kiedy Sammy udostępniło framework dla S-Pen'a. Tyle, że ja sie dość dużo bawię telefonem i jeszcze do niedawna,

zmieniałem ROMy jak rękawiczki. Dopiero na N4 przestałem mieć taką potrzebę i siedzę na stocku, bez roota :)


  • 0

#6 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 15:52

juz pobieram MIUI

chodzi na tym xposed?

nie ma żadnej informacji o wersji androida, to jest w ogóle Lollipop?


  • 0

#7 trybit

trybit

    Junior Member

  • 77 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 18:24

Oj tego to już Ci nie powiem - zazwyczaj Xposed działało.

Wszystko zależy od tego, czy port jest oparty o CM/AOSP, czy rom od szajsunga.

Dla każdego telefonu jest inaczej - zależy od developera.

Musisz sprawdzić ;)

 

Na N4 jest oparty o soft sammy i wsio działa, tylko, że jest wersja 4.4 andka i nie mogę już wgrać (bootloader zablokowany na 5.1.1) 


  • 0

#8 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 22 marzec 2016 - 20:09

ok xposed działa.. pewnie dlatego że MIUI jest KK

chodziło mi jednak o rom który jak najbardziej przypomina TW ale może się przyzwyczaję do MIUI...(jeżeli za godzinę nie wgram innego romu:P)

(czyżby MIUI był oparty o soft przeznaczony na XIAOMI?)  

przed wgraniem MIUI miałem rom stockowy szajsunga + root i CWM wersja GBOK6 z bootloaderem GBOJ2, po wgraniu MIUI mam andka 4.2.2 - może przeboleję

Narodziła mi się wątpliwość.... czy rzeczywiście konkretna wersja bootloadera pozwala na uruchomienie konkretnego przedziału wersji romu? tzn mam teraz bootloader od Lollipop a rom na KK

Jednak najbardziej ufam romom oficjalnym wydanym przez producenta telefonu, a tylko nie mogę przeboleć białego tła dla którego nie pozostawiono mi wyboru, tego szajsungowi nie wybaczę.

MIUI tego warunku nie spełnia ale myślę czy porafię to przeboleć wzamian za możliwość zmiany tła na czarne... jeżeli nie ma innej możliwości zmiany tła to przeboleję.

 

edit

 

Próbuję zainstalować Phronesis... po instalacji tel zatrzymuje się na logo Galaxy Note 3. Jakieś pomysły? (full wipe oczywiście był robiony)


Użytkownik arczi2010 edytował ten post 23 marzec 2016 - 00:22

  • 0

#9 trybit

trybit

    Junior Member

  • 77 postów

Napisano 23 marzec 2016 - 08:02

Odnośnie tego drugiego ROM'u niestety nie pomogę - nie testowałem nigdy, a nie mam N3, żeby sprawdzić u siebie.

Może TWRP za stare masz? Może w Aroma Installer coś źle wybrałeś i dlatego zdycha (tam jest Aroma z tego co wiem).

Możliwości multum - bez fona nie pomogę.

 

Jeśli chodzi o MIUI - zawsze możesz siłowo z uprawnieniami root'a wepchnąć apkę TouchWiz'a i mieć ten launcher.

Oczywiście do tego potrzebujesz również Samsung services mieć.

 

Co do bootloader'a i wersji andka - nowszy bootloader zazwyczaj uciągnie starsze wersje systemu - nigdy odwrotnie.

Czasem jest tak, że Sammy blokuje bootloader i odcina nas w ten sposób od możliwości wgrania starszego ROM'u, mimo, że bootloader nowy.

 

Jeszcze odnośnie ciemnych klimatów i TW - a może coś takiego [LINK] - to dla KK chyba tylko, no ale... ;)


  • 0

#10 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 23 marzec 2016 - 08:29

Uporałem się z Phronesis, wcześniej próbowałem wgrać z FlashFire (po instalaci ekran z logo Note), TWRP 3.0 już przy poprzednich romach u mnie nie działało (nawet nie dało rady uruchomić Aromy tylko telefon się restartował przy wybraniu pliku zip) wreszie poszło z PhilZem.

No więc dla innych polecam PhilZ i rom Phronesis jeżeli ktoś lubi wygląd systemu oparty o TW, jest też możliwość zmiany motywu, białe tło ustawień już nie daje po oczach. Android w wersji 5.1.1, działa xposed wanam. Myślę że zostanę przy tym romie na dłużej.


Użytkownik arczi2010 edytował ten post 23 marzec 2016 - 08:33

  • 2

#11 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 25 marzec 2016 - 13:34

Dzięki za info arczi i plusik ode mnie za pomoc innym :-).


  • 0

#12 lsebastian

lsebastian

    Member

  • 105 postów

Napisano 27 marzec 2016 - 15:08

A gdybym zainstalował Launchera + jakiś ciemny motyw ze sklepu Google Play?

Czy można bez obaw go wgrać, a w razie jakiś problemów, wrócić na stokowy Touchwiz ?

Warto w ogóle zmieniać na inny, czytałem że niektóre spowalniają system......


  • 0

http://www.sldesign.xcl.pl/ - grafika 2D/3D, www


#13 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 27 marzec 2016 - 18:40

Żaden launcher nie zmieni motywu dialera ani ustawień a jedynie pulpit i menu aplikacji. W tym temacie chodziło o możliwość zmiany dialera i ustawień. Na stockowym romie Samsunga raczej nie jest to mozliwe.
  • 0

#14 trybit

trybit

    Junior Member

  • 77 postów

Napisano 29 marzec 2016 - 06:55

Można jeszcze dograć jakiś zewnętrzny dialer z Play Store - często mają obsługę rozmaitych motywów.

Moim zdaniem to jednak szukanie rozwiązania na siłę, bo wtedy mamy dwa dialery - stockowy i z PlayStore.

Jak napisał Arczi - na stocku się nie da.


  • 0

#15 lsebastian

lsebastian

    Member

  • 105 postów

Napisano 31 marzec 2016 - 14:50

W takim razie czekam na chwilę gdy ukaże sie Marshal na note4. Moze tam użytkownicy dostaną możliwość zmiany tych ustawień. Mam nadzieję też że, bootloader będzie odblokowany, i będzie można powrócić zawsze na KK....
  • 0

http://www.sldesign.xcl.pl/ - grafika 2D/3D, www


#16 grzesiek_bu

grzesiek_bu

    Administrator honorowy i dożywotni

  • 3414 postów

Napisano 31 marzec 2016 - 15:18

Płone nadzieje. ... zainteresuj się co wnosi aktualizacja dla amerykańskiej wersji N4. ...

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
  • 0

#17 lsebastian

lsebastian

    Member

  • 105 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 15:00

Potrzebuje softu wydanego na Europe, bo co mi po aktualizacji dla Ameryki...... jeśli pewne funkcję przez to mogą działać bardzo wolno, na przykład GPS....


Użytkownik lsebastian edytował ten post 01 kwiecień 2016 - 15:01

  • 0

http://www.sldesign.xcl.pl/ - grafika 2D/3D, www


#18 grzesiek_bu

grzesiek_bu

    Administrator honorowy i dożywotni

  • 3414 postów

Napisano 01 kwiecień 2016 - 18:06

Nie kumasz, amerykański Spirit już otrzymał i na tej podstawie można się spodziewać podobnej aktualizacji i w Europie. Ważniejsze jest to, czego tam nie ma. ....

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka
  • 1

#19 lsebastian

lsebastian

    Member

  • 105 postów

Napisano 03 kwiecień 2016 - 14:20

Tak zgadza się... zmiana wyglądu nie jest  priorytetem, wolałbym żeby pamięć została bardziej zwolniona.  Wbudowano 3GB a pozostaje nam około 1GB do dyspozycji. Ciągle czyszczę telefon bo, gdy uruchomię zbyt wile aplikacji to widać czasem lekkie spowolnienie, bo 300-400 MB wolnej pamięci którą rezerwuje system dla samej pracy chyba jest niewystarczająco.


  • 0

http://www.sldesign.xcl.pl/ - grafika 2D/3D, www


#20 arczi2010

arczi2010

    Junior Member

  • 34 postów

Napisano 07 kwiecień 2016 - 19:10

Z tego co czytałem na temat ramu w androidzie nie ma najmniejszego sensu zwalnianie pamięci zewnętrznymi programami więc takich wogole nie używam. Proponuję nie zwracac uwagi na ilość zajętego ramu. Android w razie potrzeby sam zwolni potrzebną pamięć.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych