Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

Diagnoza płyty głównej


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 mejtun

mejtun
  • 42 postów

Napisano 15 październik 2016 - 13:58

Panowie...Rozkręciłem S2 i mym oczom najwspanialszym ukazała się płyta główna a na niej.... Taki jakiś zaśniedziały element. Czo to jest i czy może wpłynąć na to czy telefon się uruchomi czy nie? 
4c5cf2f6510ed3cd.jpg


  • 0

#2 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6837 postów

Napisano 15 październik 2016 - 21:33

Ja wysiadam bo aż tak się nie bawiłem z fonikami ale napisz PW do mavrik84, on co dziennie serwisuje fony więc ma wiedzę na ten temat.


  • 0

#3 mavrik84

mavrik84

    Moderator Globalny

  • 898 postów

Napisano 16 październik 2016 - 16:45

jesli mowisz o tym elemencie na dole po lewej, ten okragly, to jest to bateryjka, ktora podtrzymuje ci takie rzeczy jak data/godzina itp jesli wyciagniesz baterie z telefonu. jest ona nie tyle zasniedziala co poprostu wyglada jakby sie wylala, tak jak normalna bateria paluszek czy jakakolwiek inna. Kwalifikuje sie do wymiany, jak nie chcesz wymieniac to przeczysc izopropanolem i nie bedzie Cie w oczy razilo :P


  • 0

Tworzymy to Forum z pasją dla pasji....
Nie bądź bierny i pomóż nam je tworzyć
Chcesz podziękować? Kliknij zieloną strzałkę pod postem


#4 mejtun

mejtun
  • 42 postów

Napisano 16 październik 2016 - 19:03

Ale raczej nie jest winowajcą, że telefon się w ogóle nie włącza?
  • 0

#5 mavrik84

mavrik84

    Moderator Globalny

  • 898 postów

Napisano 17 październik 2016 - 08:18

zobacz czy nie masz sniedzi na wlaczniku, odklej delikatnie ta tasiemke i zobacz czy pod ta blaszka nie ma syfu jakiegos. przeczysc izopropanolem. a pod ladowarka reaguje wogle?


  • 0

Tworzymy to Forum z pasją dla pasji....
Nie bądź bierny i pomóż nam je tworzyć
Chcesz podziękować? Kliknij zieloną strzałkę pod postem


#6 mejtun

mejtun
  • 42 postów

Napisano 17 październik 2016 - 18:57

Pod ładowarką czuję tylko jak robi się ciepłe między baterią a stykiem a tak to nic :/
  • 0

#7 mavrik84

mavrik84

    Moderator Globalny

  • 898 postów

Napisano 17 październik 2016 - 22:23

Sprawdzales na innej baterii? Moze masz bat padnieta i uwalone gniazdo ladowania....
  • 0

Tworzymy to Forum z pasją dla pasji....
Nie bądź bierny i pomóż nam je tworzyć
Chcesz podziękować? Kliknij zieloną strzałkę pod postem


#8 mejtun

mejtun
  • 42 postów

Napisano 18 październik 2016 - 16:00

Wątpię bo włożyłem baterie z innego modelu Samsunga i nadal nic, fakt faktem powinna być jakaś wibracja czy coś a nic dosłownie się nie dzieje, czuje ze kości RAM się spaliły przez tą zwieche co złapał :/
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych