Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[ROM][I8910] n2o5 pliki do pobrania + dyskusja o romie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
418 odpowiedzi w tym temacie

#401 kornat

kornat

    Member

  • 42 postów

Napisano 12 wrzesień 2012 - 13:37

Może ktoś napisać za co odpowiada WDR w appce i8910 tuning? Zmieniałem to na ON/OFF. restet ustawień i nic się w aparacie nie zmieniło.
  • 0

#402 Petr23

Petr23

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 16 wrzesień 2012 - 19:33

a ja chciałem zapytać czemu nie mogę wejść w i8910 tuning? : (
  • 0

#403 kornat

kornat

    Member

  • 42 postów

Napisano 16 wrzesień 2012 - 20:08

Zainstalowałeś biblioteki QT?
  • 0

#404 krzysieks1233

krzysieks1233

    Junior Member

  • 22 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 18:53

Witam zainstalowałem ten rom i powiem że łatwiejszej instalacji oprogramowania jeszcze nie widziałem :) Problem z filmikami po wgraniu znikł i wszystko działa jak powinno. Telefon też dużo płynniej chodzi. I teraz mam takie pytanie czy mogę zainstalować sobie 3D TASK czy coś się będzie ,,gryzło" z tym softem, ponieważ taka zmiana bardzo mi się podobała.
  • 0

#405 wojtekronek

wojtekronek

    Senior Member

  • 363 postów

Napisano 23 grudzień 2012 - 19:01

No właśnie z tego softu został wywalony task 3D, bo były problemy
  • 1
Jeśli pomogłem, :brawo: nie dziękuj!!! Wciśnij "gwiazdke" pod postem:handshake:

#406 krzysieks1233

krzysieks1233

    Junior Member

  • 22 postów

Napisano 24 grudzień 2012 - 10:22

A da radę coś zrobić (np.usunąć lub coś z tym zrobić) tego autofocusa w video, ponieważ nie zawsze to jest aż tak przydatne a czasami wręcz bardzo. I jeszcze jedno pytanie dotyczące zdjęć. Albo mi się zdaje albo nie że po wgraniu tego rom-u zdjęcia wychodzą jakieś gorsze może to tylko moje takie odczucie. I jakie ustawienia ustawić w I8910tuning aby zdj. były możliwie w najlepszej jakości, jaki model jpg codec wybrać?
  • 0

#407 wojtekronek

wojtekronek

    Senior Member

  • 363 postów

Napisano 24 grudzień 2012 - 11:07

Co do zdjęć, to ja nigdy nie przywiazywałem wagi do jakości, do dobrych zdjęc używam lustrzanke, i nie bardzo wiem co ustawić, co do autofokusa to chyba jest możliwość wyłączenia w ustawieniach kamery? Jeśli dobrze pamietam to mozna też coś ustawić w i8910tuning
  • 0
Jeśli pomogłem, :brawo: nie dziękuj!!! Wciśnij "gwiazdke" pod postem:handshake:

#408 krzysieks1233

krzysieks1233

    Junior Member

  • 22 postów

Napisano 29 grudzień 2012 - 14:44

mam jeszcze jedno pytanie nie wiem czy tak było też w oryginalnym romie czy tylko tym. Ale liczba wysłanych sms jest ciągle 20. Automatycznie stare się same usuwają i dodają się te nowe napisane. Czyli piszę sms to usuwa się sam pierwszy jaki był napisany na tej liście. Czy jest jakieś rozwiązanie żeby to zmienić?
  • 0

#409 wojtekronek

wojtekronek

    Senior Member

  • 363 postów

Napisano 29 grudzień 2012 - 14:52

W ustawieniach wiadomosci chyba jest możliwosć ustawienia limitów?
  • 1
Jeśli pomogłem, :brawo: nie dziękuj!!! Wciśnij "gwiazdke" pod postem:handshake:

#410 krzysieks1233

krzysieks1233

    Junior Member

  • 22 postów

Napisano 29 kwiecień 2013 - 20:31

Może i mam głupi problem ale się tam spytam gdzie do cholery jest stoper w tym rom-ie? masakra brak podstawowych funkcji.
  • 0

#411 wojtekronek

wojtekronek

    Senior Member

  • 363 postów

Napisano 29 kwiecień 2013 - 21:16

Takie pytania to chyba trzeba kierować do twórcy romu :niewiem:
  • 0
Jeśli pomogłem, :brawo: nie dziękuj!!! Wciśnij "gwiazdke" pod postem:handshake:

#412 Slawczyk

Slawczyk

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 19 czerwiec 2013 - 20:21

Witam.
Czy komuś po wgraniu n2o5 przy uruchamianiu telefonu potrafi zawiesić się ekran startowy "Samsung I8910 HD" tzn tak jak by tel ciągle się uruchamiał ale nie może wyjść z tego ekranu. Trapi mnie to bo nie wiem czy to stało się przez wgranie SBP Mobile Shell (już usunięty ale problem dalej się powtarza) dodam, że nie jest to za każdym razem kiedy uruchamiam tel.
  • 0

#413 wojtekronek

wojtekronek

    Senior Member

  • 363 postów

Napisano 19 czerwiec 2013 - 21:22

Podobny objaw pojawia sie wówczas gdy podczas flasha zapomni sie o wykonaniu "Hard Reset" (zarówno przed flashem, jak i po)
Raczej wykluczam wpływ Spb, na swojej OHD miałem najrózniejsze wersje Shella, mnóstwo modów, i nigdy nie miałem takich, lub podobnych problemów obstawiałbym błąd podczas flasha :mysli:
  • 0
Jeśli pomogłem, :brawo: nie dziękuj!!! Wciśnij "gwiazdke" pod postem:handshake:

#414 Slawczyk

Slawczyk

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 20 czerwiec 2013 - 13:53

HR był robiony przed flashem po nie robiłem, po był tylko SR. Ponownie zrobiłem HR wgrałem SBP musthave i qt na nowo zobaczę co teraz będzie się działo.
  • 0

#415 vacariu

vacariu

    Junior Member

  • 9 postów

Napisano 21 październik 2013 - 13:45

Witam
Panowie mam pytanie dot. certyfikatu - szukałem na forum ale nie mogłem się dogrzebać - czy w na tym sofcie mogę/muszę instalować Hello0X2?? w ROMPatcher jest opcja Open4All ale nadal niektóre aplikacje proszą mnie o certyfikat... co robię źle?
  • 0

#416 damjan17

damjan17

    Junior Member

  • 9 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 20:31

witam mógłby mi ktoś jeszcze pomóc bo wracam do czasów nie wiodomo jakich bo chodzi o omnie HD jak uporać się z takim problemem że jak chce wysłać smsa i w chodzę wiadomości potem naciskam okno żeby pojawiła sie klawiatura a ta nic nie reagóje i nie moge nic napisać prosze o pomoc


  • 0

#417 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 21:05

Oj, faktycznie czasy z 2009 więc nie bardzo już pamiętam jak to miałem, fonik wspominam do dzisiaj bo to pierwsze takie cudo było na rynku i mam do niego sentyment :-) ale z pomocą niestety kolego, już nie dam rady.

Pozdrawiam.


  • 0

#418 damjan17

damjan17

    Junior Member

  • 9 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 21:09

tak mysałem teraz to galaxy tylko :D osobiście mam s5 ale właśnie omnia była tą odskocznia od konkurencji jak ten wspomniany galaxy ale chyba włąsnie cięzko bedzie znaleść kogoś kto by pomógł :D pozdrawiam


  • 0

#419 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 08 czerwiec 2015 - 21:11

Nie jestem taki pewien czy ciężko, od tego modelu zaczynaliśmy forum i podejrzewam , że jest jeszcze 2 userów z tym fonem :-) oczywiście jako dodatkowym :-).


  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych