Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][I5800] Dyskusje, Pytania i problemy odnośnie flashowania i romów dla I5800


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 12 luty 2011 - 19:55

Witam
W tym temacie dyskutujemy , pytamy i rozwiązujemy problemy odnośnie flashowania , romów itd. dotyczących modelu I5800.
  • 0

#2 pepermax

pepermax

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 16 luty 2011 - 21:59

Witam. "[5800] Poradnik flashowania I5800 - Krok po kroku", komentarz jak w znanym portalu aukcyjnym: Towar zgodny z opisem, szybka przesyłka, zdecydowanie polecam Pana Dychowski:-). Jako totalny laik i ciemna masa w temacie flashowania muszę się pochwalić, że po zastosowaniu podanego opisu mój I5800 śmiga aż miło. Wielkie dzięki.
  • 0

#3 Guluz

Guluz

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 04 marzec 2011 - 00:01

Kolego jakie jest hasło do rara z romem?bo nigdzie nie mogę znaleźć..
  • 0

#4 Gość_$omator_*

Gość_$omator_*

Napisano 04 marzec 2011 - 00:07

samfirmware.com albo a może z www na początku już nie pamiętam
  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 04 marzec 2011 - 00:52

Kolego jakie jest hasło do rara z romem?bo nigdzie nie mogę znaleźć..


samfirmware.com

W niedziele , wrzucę dwa nowe romy modyfikowane , fajniutkie są , zamieszczę również opisy jak je wgrać więc może poczekaj do niedzieli.
Pozdrawiam
  • 0

#6 tkszwast

tkszwast

    Senior Member

  • 241 postów

Napisano 23 marzec 2011 - 09:29

Flashowanie firmware poszło bezproblemowo, wielkie dzięki za fajny poradnik, z którym poradziłoby sobie nawet dziecko.

PS. Pamiętajcie o tym, by telefon odpinać dopiero w momencie, gdy ODIN wyświetli komunikat PASS na niebieskim tle.
  • 0

#7 Sławomir Żaczek

Sławomir Żaczek

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 02 lipiec 2011 - 08:47

Flashowanie przebiegło bezproblemowo, tylko mam taki problemik. Znaczy się po podlączeniu do komputera i uruchomieniu programu kies system sygnalizuje dźwiękiem odnalezienie urządzenia lecz kies bez przerwy wyszukuje go i na tym się kończy cała zabawa, dodam że poprzednio chodził bezproblemowo, czym to jest spowodowane, wszystko inne chodzi nawet tryb pamięci masowej. Proszę o pomoc ;)
  • 0

#8 procekkk

procekkk

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 16 styczeń 2013 - 23:00

Witam,

Pacjent to:
Samsung Galaxy 3 Apollo GT-I5800
Android 2.2
I5800xxJP4
Wersja jadra: 2.6.32.9
FROYO.XWJPD
ROM brandowy ERY/T-Mobile

Mam powyższy orginalny ROM (nie zrootowany). Czy musze ROOTować, żeby wgrać [ROM][FROYO] Kyrillos' ROM v9.7.1 JPU **Give it a try** - xda-developers ?

Zależy mi na podniesieniu wydajności telefonu po części przez overclocking (domyslam sie ze wersja NON-OC nie ma opcji overclock i bede musial zainstalowac wersję OC, tak?)

Czy mogę zrobić kopię całego telefonu tj. calego ROMu (czy w ogole jest taka opcja)?
Czy poźniej jak bedę chciał wrócić do brandowego Softu wystarczy wgrać brandowy ROM Ery programem Odin?

Aktualny ROM ktory mam jest opisywany jako xxxxxxJP4 czy xxxxxxJPD?

Pozdrawiam,
Procekkk
GG:2306159
  • 0
Pozdrawiam Procekkk

#9 Georgi84

Georgi84

    Member

  • 176 postów

Napisano 16 styczeń 2013 - 23:21

Żeby wgrać Kyrilosa nie musisz rootować telefonu, chyba że chcesz zrobić sobie kopie aplikacji przez Titanium Backup i na nowym romie je przywrócić.
Kopi całego obecnego softu nie zrobisz, w najlepszym przypadku zostanie Ci modowane recovery (przez nie robi się i przywraca backup softu) . Jedynym sposobem jest wgranie softu przez Odina.

Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2

Użytkownik Georgi84 edytował ten post 16 styczeń 2013 - 23:52

  • 1

#10 Gość_angel88_*

Gość_angel88_*

Napisano 21 listopad 2013 - 21:09

mam problem odnośnie poradnika, ściągnęłam wszystko jak było w poradniku.. i zatrzymałam się na punkcie : 3.Następnie klikamy guzik BOOT i wskazujemy ścieżkę dostępu do pliczku z nazwą bootloader_low który znajduje się w romie który wgrywamy a w katalogu na pulpicie i powinno to wyglądać jak na zamieszczonym screenie

problem w tym, że nie ma takich plików ... jak i w punkcie 4 itp..
  • 0

#11 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 21:10

Nie w każdym romie jest ten składnik, jak go nie ma pomijasz go.
  • 0

#12 Gość_angel88_*

Gość_angel88_*

Napisano 21 listopad 2013 - 21:23

ale ściągnęłam z tego co Ty wrzuciłeś... również nie ma tych plików:
bootloader_low, PHONE, PDA, CSC

to mam bez tego instalować?
  • 0

#13 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 21:31

Bez tego, screeny są przykładowe gdyby był rom z bootloaderem i żeby było wiadomo jak to wrzucać.
  • 0

#14 Gość_angel88_*

Gość_angel88_*

Napisano 21 listopad 2013 - 21:37

to co mi da w takim razie...zainstalowanie samego apollo_0531 ?

i drugie pytanie, jak mam zaktualizować adroida z wersje 2,1 do 2.2?
  • 0

#15 androidowiec

androidowiec

    Senior Member

  • 320 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 21:59

a) To jest plik repartycjonujący. Nie możesz go wgrywać bez ROMu trzyplikowego.
B) po prostu wgraj nowy system z Andkiem 2.2 z działu "Open" przez Odina
  • 0

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "strzałkę w górę" w prawym dolnym rogu mojego postu!


Nie odpowiadam za żadne szkody powstałe w wyniku stosowania się do moich uwag lub używania plików, które podlinkowałem. Nie gwarantuję ich poprawności. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność.


#16 Gość_angel88_*

Gość_angel88_*

Napisano 21 listopad 2013 - 22:24

a mogę prosić (o ile to nie problem ) o podanie linka, bo przeglądam to forum i nie mogę tego ogarnąć.. tyle tego
  • 0

#17 Waldzio

Waldzio
  • 278 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 22:34

TUTAJ masz romy open w zależnosci jaki cie interesuje.
  • 0


Poprzednio Galaxy S3, Note2, Note3, teraz S6edge Plus
Jeśli uważasz, ze ktoś Ci pomógł, kliknij "gwiazdkę" reputacji przy jego poście.

#18 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 23:33

a mogę prosić (o ile to nie problem ) o podanie linka, bo przeglądam to forum i nie mogę tego ogarnąć.. tyle tego


Tu masz wszystko poukładane ładnie co dotyczy Twojego fona :

Forum I5800
  • 0

#19 tbs1

tbs1
  • 14 postów

Napisano 14 czerwiec 2014 - 09:59

Mam windows 7 i kiedy po kolei dodaje pliki (rom wieloplikowy) to w pewnym momencie -gdzieś trzeci plik- odin się wyłącza- kiedyś na xp z tego co pamiętam nie miałem takich problemów- co może być?

Acha ,a sam pacjent jest uceglony - włącza się baaardzo długo a jak się włączy to za dziwną tapetą (nie do przesunięcia) widać jak skanuje pamięć wibracje się włączają i restart-od nowa.Więc nie pamiętam czy debugowanie jest włączone.Do recovery nie da się wejść.Tryb Download działa.


  • 0

#20 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1618 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 14 czerwiec 2014 - 10:27

Jeżeli odin wyłącza się przy dodawaniu plików to ewidentnie wina windy. Może wyłącz antywira i wtedy spróbuj. Co do telefonu to jeżeli wchodzisz w tryb download to wgraj jakiegoś opena. Jest u nas tego fona rom wieloplikowy to najlepiej taki wgrać.


  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych