Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[I5500] Dyskusja , Pytania odnośnie flashowania i romów dla I5500


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 12 luty 2011 - 22:28

Witam
W tym temacie zadajemy pytanie , rozwiązujemy problemy dotyczące flashowania , romów dla modelu I5500.
  • 0

#2 konrad34

konrad34

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 05 lipiec 2011 - 02:21

trochę się naszukałem i okazało się, że polski froyo jest z 1 kwietnia

Hotfile.com: One click file hosting: I5500XWJPL_ITVJP3_XWJP3.rar

nowsze nie mają polskiej lokalizacji
  • 0

#3 jlugowski29

jlugowski29

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 01:49

witam,jestem zielony nie ukrywajac,nigdy nie wgrywalem nowego systemu na fona,

mozecie mi tylko powiedziec czy jezeli zrobie wszystko tak jak tu :

http://supportsamsun...nga-i5500-3972/

to nie bede musial juz wgrzwac nic,juz bedzie smigac?
mam problem ze wylacza mi sie telefon przy odbieraniu polaczen,i mam jakis cyanogen bo przy wlaczaniu sie wyswietla,dzieki z gory,julas
  • 0

#4 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 08:57

witam,jestem zielony nie ukrywajac,nigdy nie wgrywalem nowego systemu na fona,

mozecie mi tylko powiedziec czy jezeli zrobie wszystko tak jak tu :

http://supportsamsun...nga-i5500-3972/

to nie bede musial juz wgrzwac nic,juz bedzie smigac?
mam problem ze wylacza mi sie telefon przy odbieraniu polaczen,i mam jakis cyanogen bo przy wlaczaniu sie wyswietla,dzieki z gory,julas


Witaj,
Dosłownie tak jak napisałeś, Cyanogen to porażka bo zawsze coś nie chodzi lub coś się wali dlatego nie jestem miłośnikiem ich wypieków.Zrób jak w poradniku tylko w Twoim przypadku szukaj romów wieloplikowych, multi i flashuj z pliczkiem OPS czyli dokładnie tak jak w poradniku.Rom mozesz wybrać nowszy bo ten w poradniku to antyk ale żeby był multiplikowy i pliczek OPS czyli partycjonowanie było zrobione w Twoim przypadku a do tego właśnie służy pliczek OPS, natomiast rom multiplikowy to taki jak w poradniku składający się z kilku elementów bo są romy jednoplikowe a taki Cię nie interesuje.

Użytkownik Dychowski edytował ten post 22 listopad 2012 - 08:59

  • 0

#5 jlugowski29

jlugowski29

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 17:52

dzieki za szybka odpowiedz,czyli tutaj z forum to jest brandowe,modyfikowane,czy open?
  • 0

#6 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 17:56

dzieki za szybka odpowiedz,czyli tutaj z forum to jest brandowe,modyfikowane,czy open?


Kuknij, przeczytaj i zastanów się jakie zadałeś pytanie.. :music: ;

Forum I5500
  • 0

#7 jlugowski29

jlugowski29

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 18:04

racja, jezeli o to chodzi to mialem namysli czy na tym forum z dzialem w tym foniku moim,sa romy : brandowe,open,modyfikowane, , multiPLIKOWY to brandowy bedzie ?

Użytkownik jlugowski29 edytował ten post 22 listopad 2012 - 18:07

  • 0

#8 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 18:28

racja, jezeli o to chodzi to mialem namysli czy na tym forum z dzialem w tym foniku moim,sa romy : brandowe,open,modyfikowane, , multiPLIKOWY to brandowy bedzie ?


Koluniu..poczytaj trochę forum i załap podstawy bo zaczynasz od dupy strony..brandowe romu to romy operatora.
  • 0

#9 jlugowski29

jlugowski29

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 20:37

Dychowski, mam kies i laczy mi sie w nieskonczonosc,usunelem wszystko w telefonie opcja,lipa,laczenie w nieskonczonosc,masz jakies pomysly?
  • 0

#10 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 21:08

Dychowski, mam kies i laczy mi sie w nieskonczonosc,usunelem wszystko w telefonie opcja,lipa,laczenie w nieskonczonosc,masz jakies pomysly?


Czy przeinstalowałeś Kies na najnowszą wersje ? zrobiłeś restart i jeszcze raz podłaczałeś fona ?
  • 0

#11 jlugowski29

jlugowski29

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 23 listopad 2012 - 01:13

Tak,nie pomoglo,duzo osob ma ten problem,opisuja go w internecie,natiomiast zadna solucja nie pomogla mi,jezeli ktos by mial ten sam problem to mi pomoglo na to "wyl;aczanie sie telefonu przy probie odebrania",zainstalowalem inna wersje cyanogena,


  • 0

#12 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6817 postów

Napisano 23 listopad 2012 - 11:38

Reasumując... nie polecamy Cyanogenów i każdy kto go wrzuca, niech szuka pomocy u autora, autorów bo problemów milion z nimi, coś chula cudnie, coś ledwo a coś wcale, to właśnie urok Cyanów...
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych