Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][I5510] Dyskusja odnoscie romów i flashowania Galaxy 551


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
83 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 04 marzec 2011 - 21:36

Witam
W tym temacie zadajemy pytania odnoście flashowania , romów Galaxy 551.
  • 0

#2 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 12 marzec 2011 - 16:24

Romy open są bez touchwiza? Bo interesuje mnie czysty froyo, bez żadnych dodatków producenta.


To właśnie jest rom open czyli czysty , bez dodatków operatora , to co daje Samsung a więc i Touch Wiz.
  • 1

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 12 marzec 2011 - 17:06

Szkoda, że nie ma romu bez touchwiza, ale i tak open jest lepszy niż brandowany przez PLAY. Dziwie się że ciągle używany jest samsungowy rfs (nie mylić z ReiserFS), w sumie ubifs czy ext4 jest lepszy na pamięć FLASH. Ciekawe czy będzie oficjalnie android 2.3 lub 2.4 dla tego telefonu.


Wątpie ażeby 3.0 ale 2.3 pewnie tak.Co do Touch Wiz możesz go spokojnie zamienić na ADW czy Launcher Pro , nie musisz siedzieć na TW.Co do konwersji na ext4 pewnie też da się to zrobić :-).
  • 0

#4 Łukasz Wi

Łukasz Wi

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 23 kwiecień 2011 - 15:50

pytanie mam:
Czy zmiana romu z PLAYowego na open jest szansa na dłuższą żywotność baterii?
W tym momencie trzyma max 24 h-porażka.
  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 23 kwiecień 2011 - 17:24

pytanie mam:
Czy zmiana romu z PLAYowego na open jest szansa na dłuższą żywotność baterii?
W tym momencie trzyma max 24 h-porażka.


Jasne , że jest szansa , na każdy fon są udane romy i nieudane więc testuj wszystkie jakie są i pewnie któryś przypadnie Ci do gustu.
  • 1

#6 Łukasz Wi

Łukasz Wi

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 23 kwiecień 2011 - 19:28

Zaryzykowałem i sflashowałem telefon,wgrałem open rom.Wszystko śmiga jak ta lala i wreszcie nie mam badziewnych dodatków PLAYa.
Wielkie dzięki Dychowski za przejrzysty tutorial !!!
  • 0

#7 bomek

bomek

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 28 kwiecień 2011 - 11:30

Dzieki za poradnik :) Niebawem zabiorę się za flashowaniwe. Mam tylko pytanko. Chodzi mi o ten rom playa. Chcialbym go jakoś sobie zgrać, żeby w razie czego potem go znów wrzucić jak bede chciał oddać tel do serwisu czy coś w tym rodzaju. Jak to zrobić?

I czy da się przed flashowaniem zrobić jakiś backup wszystkich ustawień i aplikacji żeby po wgraniu open romu paroma klikami to przywrócić? Sorki ze pytam ale nie siedzę w tym temacie i robię to tylko po to żeby tel mi trzymał dłużej na baterii i nie mulił.
  • 0

#8 Łukasz Wi

Łukasz Wi

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 04 maj 2011 - 20:13

Dłużej trzymał nie będzie.Zapomnij.Po flashowaniu nic się u mnie nie zmieniło jeśli chodzi o baterię.
Przed flashowaniem podłacz telefon do kompa i przez KIES zrób kopię zapasową.
Roma playowego można znaleźć bez problemu w sieci.
  • 1

#9 bomek

bomek

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 05 maj 2011 - 16:32

Dzięki za odpowiedź. Flashowałem juz jakiś czas temu. Działa troszkę dłużej na baterii u mnie. Nie muli tak jak na romie Playa ale do ideału jeszcze daleko. Zrootowałem go też. Teraz nie wiem jak sformatować kartę pamięci i stworzyć na niej partycje żeby domyślnie aplikacje instalowały się na karcie.
  • 0

#10 Alexa

Alexa

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 16 maj 2011 - 22:21

Wgrywał ktoś może I5510XWKD4 ?
  • 0

#11 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 16 maj 2011 - 22:35

Wgrywał ktoś może I5510XWKD4 ?


Są dwie wersja jak pewnie wiesz...jedna na Bałkany , druga cywilizowana :-) , tu link do własciwej :
Hotfile.com: One click file hosting: I5510XWKD4.rar
  • 0

#12 Alexa

Alexa

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 16 maj 2011 - 22:37

To już mam :). Wnosi coś ciekawego ta wersja? Jest sens wgrywania?
  • 0

#13 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 16 maj 2011 - 22:40

To już mam :). Wnosi coś ciekawego ta wersja? Jest sens wgrywania?


Alexa...nie mam wszystkich fonów szajsunga więc nie pytaj mnie co wnosi , wgraj i napisz kilka słów od siebie co sądzisz o tym romie a wtedy aż mi się będzie chciało pomóc Ci kiedyś w jakimś problemie :-) , zrób coś dla ludu :-).
  • 0

#14 Alexa

Alexa

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 16 maj 2011 - 23:04

spokojnie, pewnie go wkrótce wgram i zdam relacje :P
  • 0

#15 Grzegorz Powązka

Grzegorz Powązka

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 19 maj 2011 - 19:12

Dzisiaj wgrałem I5510XWKD4. Wydaje mi się, że przy tych samych aplikacjach i ustawieniach telefon działa szybciej. Co do baterii czy trzyma dłużej będzie można coś powiedzieć po paru dniach testowania.
  • 0

#16 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 19 maj 2011 - 20:05

Dzisiaj wgrałem I5510XWKD4. Wydaje mi się, że przy tych samych aplikacjach i ustawieniach telefon działa szybciej. Co do baterii czy trzyma dłużej będzie można coś powiedzieć po paru dniach testowania.


No i to jest bardzo przydatne info dla forumowiczów , dzięki kolego.
Pozdrawiam
  • 0

#17 zyga76

zyga76

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 19:34

A ile może trwać takie flashowanie? sorry za głupie pytanie ale pierwszy raz będę robił flasha.
  • 0

#18 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 03 czerwiec 2011 - 19:38

A ile może trwać takie flashowanie? sorry za głupie pytanie ale pierwszy raz będę robił flasha.


Od 3-15 minut , zależnie od romu , fona itd.W Twoim przypadku nie mam pojęcia , nie mam tego fona ale jak pisałem na wstępie.
  • 0

#19 adrwor

adrwor

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 18:02

Witam
Jestem dość świeży w temacie i na forum
chciał bym się dowiedzieć czy przy pomocy tego poradnika i programów mogę wgrać do mojego 551 softa ARKAS 0.4
proszę o odp. dziękuje
  • 0

#20 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6854 postów

Napisano 24 czerwiec 2011 - 19:16

Witam
Jestem dość świeży w temacie i na forum
chciał bym się dowiedzieć czy przy pomocy tego poradnika i programów mogę wgrać do mojego 551 softa ARKAS 0.4
proszę o odp. dziękuje


Kolego najpierw poczytaj co to flashowanie bo nie bardzo wiem , co ma Twoje pytanie wspólnego z flashem..pisz we wlaściwych działach bo Twoje posty będą w koszu.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych