Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[ROM][I5700] OMG v1.22.12.10 / 2.1 / Stabile


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 HardTech

HardTech

    Senior Member

  • 383 postów

Napisano 12 sierpień 2011 - 14:53

Modyfikowany rom dla I5700 Spica od chłopaków z XDA (kilka screenów)

Właściwości:

- Szybka i stabilna wersja Android 2.1
- Wsparcie dla DivX
- Galeria 3D
- Uaktualnione Gapps (chyba chodzi o Google apps)
- Wifi tethering
- Multi-touch na 2 palce
- Stockowy L2 custom launcher. Rekomendowany -> LauncherPro
- Optymalizacja przeglądarki
- i wiele więcej


Egofiles: Pobierz
Hasło do rozpakowania: supportsamsung.pl

Użytkownik Dychowski edytował ten post 23 wrzesień 2013 - 14:26

  • 0
Samsung Galaxy SIII I9300
UltimaRom v14 XXEMG4 + Boeffla Kernel
Samsung Galaxy SII I9105
Stock 4.1.2
Samsung Galaxy SCL I9003
I9003XWLF3

Nie pisz PW w sprawie pomocy. Pisząc posty potencjalnie pomagasz innym.
Jeśli pomogłem, odwdzięcz się wciskając poniższą gwiazdkę. Thx.

#2 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 22:52

Mam pytanie - rom, o którym mowa w poście wyżej to archiwum z rozszerzeniem .zip. Odin przyjmuje romy jednoplikowe z rozszerzeniem .tar Czy mogę po prostu wskazać mu plik .zip i po sprawie?
I druga sprawa: w poradniku flashowania tego modelu widnieje informacja, że konieczny jest plik ss_dl.dll, który ma być zawarty w ROMie. Tu takiego w środku nie widzę. To jak z tym jest?
  • 0

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 22:59

Mam pytanie - rom, o którym mowa w poście wyżej to archiwum z rozszerzeniem .zip. Odin przyjmuje romy jednoplikowe z rozszerzeniem .tar Czy mogę po prostu wskazać mu plik .zip i po sprawie?
I druga sprawa: w poradniku flashowania tego modelu widnieje informacja, że konieczny jest plik ss_dl.dll, który ma być zawarty w ROMie. Tu takiego w środku nie widzę. To jak z tym jest?


Pliczek ss_dl.dll był w dość starych romach , nowsze go już nie posiadały a co do .zip i .tar , sprawdzileś czy aby tej paczki nie trzeba wypakować ?
  • 0

#4 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:00

Sprawdzałem - w środku nie ma plików, o których piszesz w instrukcji, tylko katalogi:
META-INF
system
xbin

oraz plik: install_busybox.sh
  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:04

Sprawdzałem - w środku nie ma plików, o których piszesz w instrukcji, tylko katalogi:
META-INF
system
xbin

oraz plik: install_busybox.sh


Aaaaa to inna bajka , instalujesz z poziomu CWM , recovery , teraz wszystko jasne co i jak :D
  • 0

#6 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:07

Czyli co mam zrobić? Wrzucić gdzieś ten rom od razu do pamięci telefonu?
Znajdę tu gdzieś instrukcję jak to zrobić?

Domyślam się, że do katalogu głównego karty SD i jakoś uruchomić telefon w trybie CWM. Tylko jak?

Użytkownik mr_omega edytował ten post 23 wrzesień 2011 - 23:10

  • 0

#7 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:15

Czyli co mam zrobić? Wrzucić gdzieś ten rom od razu do pamięci telefonu?
Znajdę tu gdzieś instrukcję jak to zrobić?

Domyślam się, że do katalogu głównego karty SD i jakoś uruchomić telefon w trybie CWM. Tylko jak?


Omega , od 7 rano jestem na forum dzisiaj , już padłem , przypomnij sie jutro bo nie mam siły walic Ci teraz poradnika wgrywania romów przez CWM , dobrze myślisz , do katalogu głównego i odpalasz w trybie recovery lub jak masz CWM i installzip from sdcard ale dokładniej to jutro.
  • 0

#8 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:18

Ok, no problemo - i tak zadziwia mnie zawsze Twój krótki czas reakcji hehe
  • 0

#9 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 23 wrzesień 2011 - 23:20

Ok, no problemo - i tak zadziwia mnie zawsze Twój krótki czas reakcji hehe


Śpij spokojnie , do jutra :D
  • 0

#10 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 08:23

Już jestem - zwarty i gorowy :)
czekam na instrukcje
  • 0

#11 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 10:22

Już jestem - zwarty i gorowy :)
czekam na instrukcje



Wciśnij i przytrzymaj klawisze: volume_down+"zielona słuchawka"+przycisk włączania (czerwona słuchawka) aby wejść do konsoli recovery.Zaatakuj kolegę HardTech bo on ma ten fon jeszcze i pewnie bardziej pomoże bo ja muszę się
posiłkować pomocą netu gdyż nie pamiętam już tego fonika a on pewnie wgrywał ten rom i wie o co kaman.

Użytkownik Dychowski edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 10:30

  • 1

#12 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 11:16

Ok, zaraz się do niego odezwę na PM. (chociaż swoją drogą, to taka informacja przydałaby się tu publicznie - ktoś by może z niej jeszcze skorzystał)

Użytkownik mr_omega edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 11:40

  • 0

#13 HardTech

HardTech

    Senior Member

  • 383 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 12:03

Kolego Dychowski troszkę w błąd wprowadziłeś. Ja nie mam tego telefonu. Kiedyś o nim wspominałem ale mówiłem o koledze:) O co dokłądnie chodzi ?
  • 1
Samsung Galaxy SIII I9300
UltimaRom v14 XXEMG4 + Boeffla Kernel
Samsung Galaxy SII I9105
Stock 4.1.2
Samsung Galaxy SCL I9003
I9003XWLF3

Nie pisz PW w sprawie pomocy. Pisząc posty potencjalnie pomagasz innym.
Jeśli pomogłem, odwdzięcz się wciskając poniższą gwiazdkę. Thx.

#14 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 12:05

Kolego Dychowski troszkę w błąd wprowadziłeś. Ja nie mam tego telefonu. Kiedyś o nim wspominałem ale mówiłem o koledze:) O co dokłądnie chodzi ?


Widocznie pomyliłem coś i kogoś , czasem tak mam za dużo tych akcji już i za dużo czasu na to poświęcam....
  • 1

#15 HardTech

HardTech

    Senior Member

  • 383 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 12:09

Najpierw by zainstalować ten rom będzie wymagany root. Znalazłem takie coś Root Samsung Galaxy Spica i5700 With LeshaK’s Kernel . Potem trzeba mieć rom na karcie SD. Następnie uruchomić recovery i zaintalować używając Apply any zip from sd
  • 1
Samsung Galaxy SIII I9300
UltimaRom v14 XXEMG4 + Boeffla Kernel
Samsung Galaxy SII I9105
Stock 4.1.2
Samsung Galaxy SCL I9003
I9003XWLF3

Nie pisz PW w sprawie pomocy. Pisząc posty potencjalnie pomagasz innym.
Jeśli pomogłem, odwdzięcz się wciskając poniższą gwiazdkę. Thx.

#16 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 12:21

Ok, fona zrootowałem bez problemu programem z4root.
Problemem jest jednak to, że jak wejdę w recovery, to nie mam tam nigdzie opcji Apply any zip from SD
Pojawia się graficzka z wykrzyknikiem, ale bez żadnych opcji. Jeśli nacisnę przycisk menu (inne przyciski nie reagują), to robi mi wipe telefonu i to wszystko...
  • 0

#17 HardTech

HardTech

    Senior Member

  • 383 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 12:28

Spróbuj tego sposobu może zadziała. W stockowym recovery powinno się wszystko wyświetlać ale jak mówisz że tylko jeden guzik działa to coś jest nie tak.
  • 0
Samsung Galaxy SIII I9300
UltimaRom v14 XXEMG4 + Boeffla Kernel
Samsung Galaxy SII I9105
Stock 4.1.2
Samsung Galaxy SCL I9003
I9003XWLF3

Nie pisz PW w sprawie pomocy. Pisząc posty potencjalnie pomagasz innym.
Jeśli pomogłem, odwdzięcz się wciskając poniższą gwiazdkę. Thx.

#18 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 14:30

Panowie - rewelacja! Wielkie dzięki za pomoc. Kolejny raz dzięki Wam udało mi się poprawić działanie mojego sprzętu (a konkretnie mojej żonie hie hie, a jak wiadomo - nie ma nic lepszego, niż zadowolona małżonka).
Jej fonik chodzi pięknie a multitouch powoduje, że wreszcie można normalnie korzystać z netu.

W sprawach technicznych - faktycznie, strona, którą mi HardTech wkleiłeś pięknie opisała sposób instalacji nowego romu. Po zainstalowaniu samdroida dostałem wreszcie pełne Recovery menu, gdzie mogłem "zaaplikować" ROM z tego tematu. Musiałem jeszcze tylko zrobić WIPE fona, bo krzyczał ciągle, że jakieś aplikacjie googlowskie nie mogą sie uruchomić i nie mógł nawiązać połączenia z siecią (padała aplikacja telephone). Ale po WIPE problemy zniknęły. Jeszcze raz dzięki!

PS. gdzie tu na forum się jakieś "dziękówki" daje osobom, które pomogły?

-----------
już znalazłem ^_^

Użytkownik mr_omega edytował ten post 24 wrzesień 2011 - 14:32

  • 0

#19 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 14:49

Bardzo się cieszymy razem z Tobą i Twoją małżonką :D , staramy się codziennie pomóc wielu , nie zawsze się to udaje ale dzielnie walczymy o nowych ludzi którzy z pasją będą pomagać ale tu jak wiesz problem...ludzie nauczyli sie tylko brać i wołać o pomoc , coś dać
już z siebie to nie..
Pozdrawiamy kolego Omega :P
  • 0

#20 mr_omega

mr_omega

    Senior Member

  • 672 postów

Napisano 24 wrzesień 2011 - 15:10

Ja zawsze bardzo chętnie pomagam - tego nauczył mnie Linux i OpenSource.
Akurat w tematyce telefonów nigdy wielkim specem nie będę, ale na Wasze forum zaglądam ostatnio dość często (3 samsungi w domu i kolejne 2 w pracy), więc jeśli ktoś będzie pytał - zawsze chętnie odpowiem i pomogę w miarę wiedzy i możliwości.

Właśnie dzięki nabytej powyżej wiedzy, jutro robię flasha koledze z pracy, który też ma Spicę.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych