Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][S5830] Dyskusja,pytania dotyczące flashowania i romów S5830 ACE


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 21 październik 2011 - 16:44

Witam,
Założyłem Wam dodatkowy dział do dyskusji o flashowaniu i romach na ACE czyli w tym temacie rozwiazujemy problemy z flashowaniem i wybieramy stosowny rom dla Nas.
Pozdrawiam
  • 0

#2 kill3r3k

kill3r3k

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 25 październik 2011 - 12:13

Witam,

Posiadam brandowanego Galaxy Ace z sieci Plus. Po aktualizacji do 2.3.3 telefon zachowuje się inaczej. Chciałbym zmienić ROM na jeden z openowych 2.3.5. Mam 2 pytania:
1) Jak zrobic backup obecnego stanu telefonu (całego oprogramowania) tak, żeby móc do niego powrócić
2) Kies przestał działać na moim Win 7 x64 (pod Win XP działa bez problemu). Z jakiego systemu najlepiej uruchomić Odina, żeby nie przytrafiły się niemiłe niespodzinaki Win 7 x64 czy Win XP

Pozdrawiam wszystkich
  • 0

#3 slaby1989pl

slaby1989pl

    Member

  • 51 postów

Napisano 27 październik 2011 - 19:15

Hej mam pytanie chciałbym wrzucić najnowszego roma 2,35 ale nie wiem jak się za to zabrac ponieważ jest tam tylko 1 plik aaa nigdy się z tym nie spotkałem...Nie wiem gdzie mam go wrzucic żeby wszystko działało...Proszę o pomoc:)
  • 0

#4 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 27 październik 2011 - 19:26

Witam,

Posiadam brandowanego Galaxy Ace z sieci Plus. Po aktualizacji do 2.3.3 telefon zachowuje się inaczej. Chciałbym zmienić ROM na jeden z openowych 2.3.5. Mam 2 pytania:
1) Jak zrobic backup obecnego stanu telefonu (całego oprogramowania) tak, żeby móc do niego powrócić
2) Kies przestał działać na moim Win 7 x64 (pod Win XP działa bez problemu). Z jakiego systemu najlepiej uruchomić Odina, żeby nie przytrafiły się niemiłe niespodzinaki Win 7 x64 czy Win XP

Pozdrawiam wszystkich


http://supportsamsun...alaxy-ace-4518/

Odinstaluj stary kies i wgraj najnowszego , do backapu masz na forum Titanium backup.

---------- Post added at 20:26 ---------- Previous post was at 20:25 ----------

Hej mam pytanie chciałbym wrzucić najnowszego roma 2,35 ale nie wiem jak się za to zabrac ponieważ jest tam tylko 1 plik aaa nigdy się z tym nie spotkałem...Nie wiem gdzie mam go wrzucic żeby wszystko działało...Proszę o pomoc:)

'
Kuknij na poradnik , w przypadku romów jednoplikowych zaznaczasz : One package , wrzucasz pit i na samym dole jednoplikowy rom one package i tyle.
  • 0

#5 elmak

elmak

    Senior Member

  • 134 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 21:31

Witam wszystkich pytanie bardzo ważne mam do pana Dychowskiego po wgraniu romu 2.3.5 wyskakuj mi komunikat "aplikacja kreator konfiguracji (proces com.sec.android.ugl) został niespodziewanie zatrzymana. Spróbuj ponownie, pod tym komunikatem znajduje sie przycisk wymuś zamkniecie i moge go tak naciskać w kółko, czy wie ktoś co mam zrobić by wszystko było ok?
  • 0

#6 Kaudii

Kaudii

    Senior Member

  • 178 postów
  • LokalizacjaTriCity

Napisano 09 listopad 2011 - 21:35

zawsze przed wgraniem jakiegokolwiek Romu robię Full Wipe, po wgrani Romu wykonuje FR i zawsze wszystko działam, wprawdzie mam inny model ale zasada ta sama na wszystkich fonach z andkiem na pokładzie
  • 0

#7 elmak

elmak

    Senior Member

  • 134 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 21:38

Wgrywałem już pare razy rom i było ok bez owego full wipe ale teraz nie mogę nic zrobić ponieważ mam non stop ten komunikat.
  • 0

#8 Kaudii

Kaudii

    Senior Member

  • 178 postów
  • LokalizacjaTriCity

Napisano 09 listopad 2011 - 21:40

to zrób full wipe i wgraj ROM ponownie, wtedy bedziesz wiedział co i jak, czsami po innych romach zostają śmieci i mogą powodować rożne dziwne sytuacje
  • 0

#9 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 21:40

Wgrywałem już pare razy rom i było ok bez owego full wipe ale teraz nie mogę nic zrobić ponieważ mam non stop ten komunikat.


Miałeś wiec wiele razy farta , tym razem nie...zrób tak jak napisał Ci kolega wyżej , wyjmij baterie i jeszcze raz, ja wstaje rano i już na dzisiaj zamykam kariere na forum :soviet:
  • 0

#10 elmak

elmak

    Senior Member

  • 134 postów

Napisano 09 listopad 2011 - 22:26

Panie dychowski tu jest podobny wątek nie ma innego sposobu?http://supportsamsun...795/index2.html

---------- Post added at 22:16 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

Ok już nie zawracam głowy zrobiłem wipe jeden i drugi i pomogło dziękuję za pomoc dobranoc.
  • 0

#11 Kaudii

Kaudii

    Senior Member

  • 178 postów
  • LokalizacjaTriCity

Napisano 10 listopad 2011 - 08:22

dziękujemy za pomocą punktów reputacji (gwiazdka pod postem ), w przeciwnym wypadku taka wypowiedź zostanie potraktowana jako SPAM, pamiętaj o tym
  • 0

#12 Michał Majewski

Michał Majewski

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 13 listopad 2011 - 19:04

Jak długo może trwać flashowanie czekam już 30min i zaczynam się martwić.
  • 0

#13 grzesiek_bu

grzesiek_bu

    Administrator honorowy i dożywotni

  • 3439 postów

Napisano 13 listopad 2011 - 19:25

wgrywanie softu Odinem trwa ok.3 -4 min...
  • 0

#14 grax

grax

    Junior Member

  • 8 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 12:06

Np:
4.Kliknij na guzik PHONE i wskaż pliczek z katalogu na pulpicie GALAXY , pliczek MODEM , tak to powinno wyglądać jak na screenie poniżej

A teraz jest tylko jeden plik w najnowszych softach:
S5830XWKPY_S5830XWKPA_S5830XEUKP1_HOME.tar.md5

i więcej nie ma nic.
To mam wszędzie wskazać ten sam plik?
  • 0

#15 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 12:14

Np:
4.Kliknij na guzik PHONE i wskaż pliczek z katalogu na pulpicie GALAXY , pliczek MODEM , tak to powinno wyglądać jak na screenie poniżej

A teraz jest tylko jeden plik w najnowszych softach:
S5830XWKPY_S5830XWKPA_S5830XEUKP1_HOME.tar.md5

i więcej nie ma nic.
To mam wszędzie wskazać ten sam plik?


Nie , ten pliczek co masz wrzucasz tak jak na screenie :

Załączony plik  5830.png   64,3 KB   98 Ilość pobrań

Tu masz inny pliczek podglądowy bo nie będę zassysał roma ażeby Ci screena zrobić :soviet: , mam nadzieję , że teraz już wiesz jak wrzucać romy jednoplikowe.
Pozdrawiam
  • 0

#16 grax

grax

    Junior Member

  • 8 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 12:23

Już wiem. Dzięki!
Ale w tym najnowszym romie S5830XWKS2 - Android 2.3.5
Mam problem z wi-fi. Gdy chce się połączyć to połącza i odrazu piszę: rozłączone i lipa.
Spróbuje wgrać ten: S5830XWKPY_S5830XWKPA

P.s Który jest teraz najlepszy i najszybciej i stabilniej działa?
  • 0

#17 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 12:43

Pamietaj ażeby zawsze po wgraniu romu robić reset faktory oraz przy flashowaniu wyciągać karty sim i sd bo dzieją się właśnie różne dziwne jajca.Wieczorkiem wrzuce najnowszy KS3 może on Ci bardziej spasuje a co do pytania o najstabilniejszy , najszybszy to już poczekać musisz na wypowiedź posiadaczy tego fona , ja mogę Ci odpowiedzieć o romach na tablety i Note :gangsta:

P.S. Jest nowszy z października KS9 i tu go masz :

http://supportsamsun...d-2-3-5-a-7199/

Użytkownik Dychowski edytował ten post 16 listopad 2011 - 13:03

  • 0

#18 grax

grax

    Junior Member

  • 8 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 13:17

Ok przetestuję. Dzięki!
One wszystkie są z językiem PL tak? i Swype
  • 0

#19 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6841 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 13:21

Ok przetestuję. Dzięki!
One wszystkie są z językiem PL tak? i Swype


Nie mam pojęcia , przetestuj i napisz innym, język Polski powinny mieć wszystkie które wrzucamy ale co do swype nie mam pojecia , zawsze możesz się zarejestrować na stronie swype i zassać wersje z PL.
  • 0

#20 grax

grax

    Junior Member

  • 8 postów

Napisano 16 listopad 2011 - 13:31

To wszystko są oficjalne softy nie przerabiane i niebrandowane tak? (czyste)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych