Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][S5360] Dyskusja odnośnie flashowania , romów dla S5360 Galaxy Y


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
42 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 04 listopad 2011 - 12:33

Witam,
W tym temacie będziemy rozwiązywać problemy z flashowaniem Galaxy Y , tu spokojnie możecie zadawać nurtujące Was pytania zarówno o flashowaniu jak i romach dla Waszego modelu.
Pozdrawiam
  • 0

#2 polareks

polareks

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 23:15

witam,czym rozpakować sciagniete romy do s5360 ,bo po rozpakowaniu rarem jest tylko jeden plik tar,md5
  • 0

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 10 styczeń 2012 - 23:17

witam,czym rozpakować sciagniete romy do s5360 ,bo po rozpakowaniu rarem jest tylko jeden plik tar,md5


Witaj,
Nie rozpakowujesz tego , wrzucasz do Odina jako PDA i tyle ;] , Odin widzi .tar , .bin oraz md5 ale .zip nie zobaczy, to tak na przyszłe pytania.
  • 0

#4 Ghost998

Ghost998

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 21 kwiecień 2012 - 17:35

Witam ma ten sam problem co kolega wżej. Czy mógłbys napisać poradnik co to tego romu (s5360xxkj4)?


Przeczytałem poradnik i zrobiłem wedle postu 4 wszystko ok tylko że jak dam start to tak po jakiś napisach pisze startconneting(w logu) to się zatrzymuje nwm czy mam czekać czy moja wina? Ps z powodu creed romu ponieważ chcę go odinstalować

Użytkownik Ghost998 edytował ten post 21 kwiecień 2012 - 18:47

  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 21 kwiecień 2012 - 17:45

Witam ma ten sam problem co kolega wżej. Czy mógłbys napisać poradnik co to tego romu (s5360xxkj4)?


Jak przeczytasz poradnik flashowania to załapiesz o co kaman.
  • 0

#6 Ghost998

Ghost998

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 21 kwiecień 2012 - 20:15

wszystko okiej tylko jak daje start to pisze setup connetion... i czekam i czekam i nic prosze o pomoc robię tak jak w poscie 4'

PS Z tym się uporałem wybrałem pit i dałem PDa i gdy się instaluje to pisze modem u góry i póżniej fail:((

Użytkownik Ghost998 edytował ten post 21 kwiecień 2012 - 20:37

  • 0

#7 Kwasek

Kwasek

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 09 maj 2012 - 19:44

Elo. Ej nie mogę Softu jedno-plikowego wrzucić bezpośrednio przez download odina?:D
  • 0

#8 krzysiekcf

krzysiekcf

    Member

  • 48 postów

Napisano 14 maj 2012 - 13:33

rom jedno plikowy wgrywam w odina tylko pda nic nie zaznaczam itd ? i jak klikam start wystakuje fail
  • 0

#9 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 14 maj 2012 - 17:07

Panowie... zaznaczcie pliczek pit totoro i tak jak na screenie poniżej czyli opcja RE-PARTITION zaznaczcie , powinno hulać spoko.

Załączony plik  totoro.png   59,8 KB   112 Ilość pobrań
  • 0

#10 krzysiekcf

krzysiekcf

    Member

  • 48 postów

Napisano 14 maj 2012 - 17:42

i wtedy rom w pda ?

---------- Post added at 18:42 ---------- Previous post was at 18:39 ----------

zrobilem tak jak napisales plus w pda rom i nic nie idzie .... znow fail na modem
  • 0

#11 Bzyku

Bzyku

    Senior Member

  • 162 postów

Napisano 14 maj 2012 - 17:52

Kolego a wszystkie sterowniki masz dograne antywirus wyłączony , debugowanie włączone i w odinie wszystko jest ok (widzi telefon)?

Jeżeli jesteś pewny, że wszystko robisz dobrze i wszystko jest tak jak powinno to pobierz jeszcze raz rom bo możliwe, że się po prostu źle

pobrał !

Użytkownik Bzyku edytował ten post 14 maj 2012 - 18:13

  • 0
Samsung Galaxy Note N7000XXLSZ Rooted CwM ;) :gangsta:

Chcesz podziękować kliknij gwiazdkę ;)

#12 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 14 maj 2012 - 18:21

Sprawa prosta..to nie wina ani ustawień ani pewnie romu , brak sterowników lub antyvirus blokuje , firewall lub uruchomiony w tle Kies , przeinstaluj Kies , zrestartuj kompa i włóż kabel usb do innego portu i musi działać.
  • 0

#13 kamil55611

kamil55611

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 21 maj 2012 - 11:37

czy znalazł by mi ktoś rom'a 3 plikowego 2.3.6 ??
bo ja znalazłem tylko "1 plikowe" gdzie zawsze był *.tar i *.dll

https://hotfile.com/...1_open.zip.html

Użytkownik Dychowski edytował ten post 14 czerwiec 2012 - 23:35

  • 0

#14 kamil55611

kamil55611

    Junior Member

  • 5 postów

Napisano 23 maj 2012 - 15:47

niestety to też nic nie pomogło ;/ mam brandowanego rom'a od t-mobile i ma aplikacje (gry) systemowe które są płatne ...

:D dzięki wielkie pit wystarczyło zmienić na ten z forum :D :D

Użytkownik Dychowski edytował ten post 24 maj 2012 - 19:47

  • 0

#15 think

think

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 06 lipiec 2012 - 22:20

Witam,
to moj pierwszy post i pierwszy android. S5360 jest w sieci T-Mobile i chcialbym uzyc innej karty. Zrobilem wszystko wg instrukcji, mialem KL3, KL3, KK1, zmienilem na KI6, ale simlock zostal, da sie z tym cos zrobic? Sorry jesli OT lub lamie netykiete. pozdrawiam i dzieki za odpowiedz
  • 0

#16 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6812 postów

Napisano 07 lipiec 2012 - 22:30

Witam,
to moj pierwszy post i pierwszy android. S5360 jest w sieci T-Mobile i chcialbym uzyc innej karty. Zrobilem wszystko wg instrukcji, mialem KL3, KL3, KK1, zmienilem na KI6, ale simlock zostal, da sie z tym cos zrobic? Sorry jesli OT lub lamie netykiete. pozdrawiam i dzieki za odpowiedz


Zmiana romu nie ma nic wspólnego ze zdjęciem simlocka to po pierwsze , po drugie Tmobile jak wiem , od początku nie miało simlocków jak i wsześniej od lat Era więc za bardzo nie kumam o czym piszesz.
  • 0

#17 Jarek_Lodz

Jarek_Lodz

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 02 sierpień 2012 - 10:33

Witam,
Jestem tu nowy czytam te posty wszystkie ale ja mam i tak problem.
Próbowałem na wszystkie sposoby wgrać jedno plikowego roma ale i tak mam cały czas błąd.
Mam plik z forum nic to nie daje, ale za to ten rom z czterema plikami wchodzi bez problemu :)
Pozdrawiam
  • 0

#18 allFoRpeople

allFoRpeople

    Member

  • 59 postów

Napisano 09 październik 2013 - 19:02

Moj Y to GT-S5363. Na forum nie ma takiego działu. Moge spokojnie wgrywać odinem pod poradnik dla gt-s5360?
  • 0

#19 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2901 postów

Napisano 09 październik 2013 - 19:10

Moj Y to GT-S5363. Na forum nie ma takiego działu. Moge spokojnie wgrywać odinem pod poradnik dla gt-s5360?

Myślę że spokojnie leć według poradnika .... zastąp tylko rom pod twój model i będzie git. I napisz jak poszło :wink:
  • 0

Samsung Galaxy S7 Edge


#20 allFoRpeople

allFoRpeople

    Member

  • 59 postów

Napisano 09 październik 2013 - 19:37

Zapomniałem symbolu blokady i chciałem wykonać taki zabieg, lecz wpadłem na pomysł, aby dać factory reset w recovery i bingo! Także nie dam znać jak poszło:-)

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych