Skocz do zawartości


Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

[MOD][S5570] Samsung Galaxy Mini - zdjęcie SIMLocka -----czyli zrób to sam


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
104 odpowiedzi w tym temacie

#1 marco

marco

    Member

  • 62 postów

Napisano 25 luty 2012 - 01:39

*
Popularny

Opis jak znalazłem 8 cyfr odblokowujacych fon dla innych operatorów.

Moj system to:Android 2.3.5 S5570XXKS1 (udana wersja ,bateria długo trzyma)
Musimy mieć dostęp do plików systemowych czyli rootujemy fona.

Robisz wszystko na własną odpowiedzialność

ROOT
1.Universal_GB_ROOT.zip | Game Front --- dar dobrego człowieka( działa na na wielu romach)
2.Wyłączamy fona ,wyjmujemy kartę micro SD i kopiujemy za pomocą PC powyższy plik
3.Wkładamy kartę do fona.
4.(Power Button) + (Home Button) czekamy kilka sekund i wchodzimy w Recovery Mode
5.Za pomocą Volume - Volume + wybieramy "apply update from sdcard"
zatwierdzamy HomeButton
wskazujemy na Universal_GB_ROOT.zip zatwierdzamy HomeButton

po kilku sekundach widzimy "Install form sdcard complete"
6.Wybieramy "reboot system now" telefon uruchamia się na nowo

7.To wszystko, ROOT jest

w aplikacjach powinna się pojawić ikona Superuser.

SZUKAMY CYFEREK

1.Z marketu sciągamy Terminal Emulator i odpalamy go
2.Wpisujemy

Proszę się zalogować lub zarejestrować by wyświetlić tę zawartość



na karcie pamięci utworzy się plik bml5.img , który kopiujemy do PC

4.Za pomocą TEGO PROGRAMU
otwieramy bml5.img i szukamy ciągu znaków (opcja "Hex String")

Proszę się zalogować lub zarejestrować by wyświetlić tę zawartość



Załączony plik  8cyfr.JPG   57,8 KB   1298 Ilość pobrań

I to jest właśnie 8 cyfr którymi należy odblokować fona.
Oczywiście dla każdego fona jest inna kombinacja !!

sprawdzamy status simlock-a: *#7465625#
Załączony plik  unlock.jpg   37,4 KB   318 Ilość pobrań


Miłej zabawy

Hasło do archiwum: supportsamsung.pl

Użytkownik mavrik84 edytował ten post 21 wrzesień 2013 - 10:10

  • 27

#2 kopera1993

kopera1993

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 14:36

a jak wpisuje ten kod to z enterami ?
  • 1

#3 Landor

Landor
  • 1490 postów

Napisano 31 marzec 2012 - 15:45

a jak wpisuje ten kod to z enterami ?

Chodzi Ci o ten kod?:

Proszę się zalogować lub zarejestrować by wyświetlić tę zawartość


Jeśli tak, to zgadza się, każdą linijkę potwierdzasz "enterem"

su <enter>
cat ścieżka <enter>

I tak dalej.
  • 3
Pisanie postów jedynie o treści "Dziękuję..." to spam. Dziękuj innym wciskając gwiazdkę: Dołączona grafika pod postem.
poprzednio: Galaxy S Plus, Galaxy Note 2
obecnie: Galaxy Note 3: ROM STOCK UDMK2 bez nowego bootloadera; Kernel STOCK; Root de la Vega; MOD Wanam Xposed
Nociarze 3, przeczytać koniecznie: [ROOT][N9005] Rootowanie, aktualizacja ROM'u i debrandowanie w jednym (KNOX: 0x0)

#4 dotka1985

dotka1985

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 10 kwiecień 2012 - 23:47

Działa jak najbardziej dziekuje za świetny poradnik i pozdrawiam :)

Załączone pliki


Użytkownik dotka1985 edytował ten post 11 kwiecień 2012 - 00:02

  • 0

#5 krisekpl

krisekpl

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 21:57

Dzieki wielki :)
Wszystko dziala
Jestes wielki :)
:jupi2:
  • 0

#6 Bzyku

Bzyku

    Senior Member

  • 162 postów

Napisano 26 kwiecień 2012 - 22:34

Dzieki wielki :)
Wszystko dziala
Jestes wielki :)
:jupi2:


Koledzy na forum dziękujemy klikając gwiazdkę pod postem osoby której chcemy podziękować takie posty jak wyżej po prostu zaśmiecają temat i utrudniają innym użytkownikom korzystanie z informacji w nim zawartych, dlatego też zostaną one usunięte a autor takich "podziękowań" odpowiednio nagrodzony
  • 0
Samsung Galaxy Note N7000XXLSZ Rooted CwM ;) :gangsta:

Chcesz podziękować kliknij gwiazdkę ;)

#7 alver

alver

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 01 lipiec 2012 - 09:01

Witam, a co jeśli otwieramy plik bml5.img i jest pusty bez znaków...?
  • 0

#8 maro8106

maro8106

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 05 wrzesień 2012 - 07:18

Witam mam problem z Terminal emulator, po wpisaniu komend nie tworzy się plik na karcie pamięci.
  • 0

#9 syslay79

syslay79

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 08 październik 2012 - 13:25

Witam wszystkich i z góry dzięki za odpowiedzi :-).

Wiec tak, zakupiłem 2 telefony Samsung Galaxy Mini, jeden dla siostry i po 2 tygodniach taki sam dla siebie.
Bardziej mi się spodobał od Sony Tipo.

Sposób z root - owaniem opisany wyżej działał wyśmienicie
na wersji frimware:

S5570XWKT2,
ale na moim

S5570XWKT8 na kernelu 2.6.35.7-perf-CL1160165
już nie działa,

używałem :
Universal_GB_ROOT.zip ,
upd_1.zip

Próbowałem też programem pod windowsa : Super One Click,

wszystko się wgrywa, skrypty wykonują się do samego końca

ALE ROOT-A JAK NIE MIAŁEM TAK NIE MAM!!!!

CZYLI NIE DZIAŁA KOMENDA SU W TERMINALU.

ZASTANAWIAŁEM SIĘ TEŻ NA WGRANIEM DRUGIEGO OS POD V-BOX LUB VMARE, ALE NIE RUSZAJĄ NA TYM SPRZĘCIE.

Nie chce mi się czekać na kod od operatora.
Dziękuje
  • 0

#10 karakanek

karakanek

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 16 październik 2012 - 11:44

u mnie tworzy się plik ale ma 0 bajtów czyli jest pusty
  • 0

#11 syslay79

syslay79

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 12:01

Ponieważ mineło kilka tygodni odpowiem w tym miejscu.

Wreszcie zrobiłem ten telefon.

Nie ma Simlocka a o kod SIM się jeszcze nie pytał :-)!!! (nie mogę spr kodami gsm ale różne karty sim śmigają)

Wiec tak ponieważ nie działał mi root na nowszej wersji frimware z sierpnia tego roku.

Wgrałem Odinem starszą wersje roma z 2011: Android 2.3.5
z offcjalnej strony
SamMobile Firmware Page

wyszukałem soft dla modelu s5570
i wybrałem ten (na hybił trafił, ale 2.3.5), telefon zakupiony na wyspach.

S5570XWKQG_S5570XEUKP1_XEU.zip

Opis:
GT-S5570 - United Kingdom / Ireland

PDA: S5570XWKQG ##
CSC: S5570XEUKP1
Version: 2.3.5
Date: 2011-10-06
Regions: Austria, Belgium, France, Germany, Hungary, Italy, Spain, United Kingdom

Elegancko poszło, kilka minut i Odin wgrał mi nowy programik, bez brandów operatora :-),

w Odinie zaznaczyłem :
One package ,
poźniej wybrałem ten plik z romem z rozpakowanej paczki,

zanaczyłem jesze pierwszą opcje z góry żeby dołączyła ten plik

TASS_v1.0.ops

(jego treść to hyba instrukcje )

0,mibib
1,qcsbl
2,oemsbl
3,amss
4,arm11boot
5,boot
6,recovery
7,system
8,data
9,csc
10,


Na starszym oprogramowaniu szybko zrobiłem roota"

tzn: za pomocą

upd_1.zip
(ta apka dziłała na telefonie siostry)

i wycigłem plik bml5 z fona sposobem opisanym wyżej
a kod sobie zapisałem w kontaktach - na wszelki wypadek :-) !

Nastepnego dnia wgrałem sobie :
cyanogenmod 7.2 bo 10 jest narazie aby betta. (ale to inny wątek).

Jestem uradowany, bo fajny telefon mam przy sobie i mogę korzystać z dowolengo operatora.

PS. Jednak przy flashowaniu jak wyżej partycje efs etc itd ... zostaje w fonie i jest do nich później dostep. (flashowanie za pomocą odina i jednego pliku).

Użytkownik syslay79 edytował ten post 12 listopad 2012 - 16:38

  • 1

#12 bajer3121

bajer3121

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 22 listopad 2012 - 17:01

jesteś bogiem! :) nie wierzyłem że, zadziała a tu proszę :) masz u mnie piwo :D
  • 0

#13 crown22

crown22

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 22 grudzień 2012 - 15:18

Co jeśli plik bm15.img jest pusty ? Proszę o odpowiedź..Nie ma ścieżek w tym pliku
  • 1

#14 Springstil

Springstil

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 28 grudzień 2012 - 04:42

Ja również mam ten sam problem. bm15.img jest pusty. Dołączam się do prośby o odpowiedź.

Użytkownik Dychowski edytował ten post 08 styczeń 2013 - 12:34

  • 1

#15 piotrekk8403

piotrekk8403

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 07 styczeń 2013 - 14:03

witam również mam problem z tym sposobem ponieważ wyskakuje że pliku tam nie ma proszę o pomoc
  • 0

#16 tosieq92

tosieq92

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 08 styczeń 2013 - 02:24

Ja również mam ten sam problem co piotrekk8403, będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Sorry, mój błąd - rada dla tych powyżej którzy mieli problem: nie bm15 tylko bml(L!)5, pozdrawiam ;)

Użytkownik tosieq92 edytował ten post 08 styczeń 2013 - 12:33

  • 0

#17 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 08 styczeń 2013 - 12:36

Nie liczyłbym Panowie na pomoc kolegi...sprawdziłem i ostatnio był aktywny 12 listopada a ja nie mam tego modelu i niestety, nie mam wam jak pomóc.
  • 0

#18 karakanek

karakanek

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 14 styczeń 2013 - 10:16

witam najlepszym sposobem do tej metody jest ADB o dziwo katalog tools najlepiej umieścić na pulpicie ponieważ jak miałem go w innym miejscu różne cuda się działy Pozdrawiam
  • 0

#19 przem88

przem88

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 29 styczeń 2013 - 01:51

czemu w tym pliku bml5.img zamiast kodu mam jakies yyyyyyyyyyyy z kreskami nad jak przy ó??
  • 0

#20 XaXanti

XaXanti

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 01 marzec 2013 - 17:22

ja mam tak samo...
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


    kicak152