Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[GUIDE][I9100] Debrandowanie SGS 2.


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

#41 kandol

kandol

    Member

  • 47 postów

Napisano 17 luty 2013 - 18:34

Rozumiem czyli wgrać Rom z poradnika a potem od razu ten który chce?

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#42 jacek1982

jacek1982

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 22 luty 2013 - 20:19

a jak nie zrobilem debrandowania tylko na androida 2.3 z Play zainstalowałem przez ODINA czystego hiszpana to uwaliłem jakos telefon ?
  • 0

#43 tkszwast

tkszwast

    Senior Member

  • 241 postów

Napisano 22 luty 2013 - 20:35

Nie, wszystko jest jak najbardziej OK.
  • 0

#44 disem

disem

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 23 luty 2013 - 23:58

witam, zrobiłem jak w instrukcji ale jak podpina do kiesa to nie widzi aktualizacji, ustawiłem xeo ale nic to nie dało, pobrałem więc 4.1.2 i wgrałem przez odina ale pytanie czemu Kies mi nie wykrył aktualizacji ? może ktoś wie ?
  • 0

#45 tkszwast

tkszwast

    Senior Member

  • 241 postów

Napisano 24 luty 2013 - 02:04

Może być cała masa przyczyn między innymi to, czy telefon nie ma nabitego licznika flashowań, nie jest zrootowany itp. Albo po prostu błąd kiesa. Akurat tym programem się nie przejmuj bo nie jest do szczęścia w niczym potrzebny. Wszystkie ROMy i tak najlepiej wrzuca się przez Odina.
  • 0

#46 disem

disem

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 24 luty 2013 - 18:37

hej, a jak sprawdzić licznik flashowań ?
Mój telefon był-jest z t mobile bym adek 4.0.4 wgrałem 3 plikowca i zmieniłem na xeo więc chyba jest juz zdebrandowany (nie ma nic z t mobile) i kies nie wykrył aktualizacji :(. Niby Kies nie potrzebny ale skąd będę wiedział że jest nowa wersja adka ?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź :)
  • 0

#47 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 24 luty 2013 - 18:43

Licznik sprawdzisz wchodząc w DOWNLOAD MODE ,a Kiesa to lepiej wywal i nie używaj bo aktualizacja przez niego uwala wiele fonów. Nie ma to jak flash przez Odina ,a nowe romy wrzucamy jak tylko się pokazują (dział z romami open).
  • 0
<p>Samsung Galaxy S8+

#48 tkszwast

tkszwast

    Senior Member

  • 241 postów

Napisano 24 luty 2013 - 19:33

A o nowej wersji androida dowiesz się ze strony SamMobile | Everything for your Samsung Mobile
  • 0

#49 adkaduk

adkaduk

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 03 marzec 2013 - 17:39

Zrobiłem flash i po wpisaniu kodu z nr. imei nie mam nic do wyboru. Wydaje mi się, że w takim razie wgrałem zły rom. Co mam zrobić? Mógłby ktoś podać link do dobrego romu z xeo?
Jestem w tym wszystkim zielony i nie wiem co zrobić. Mam teraz andka 2.3.5. Kies nie wykrywa aktualizacji. Pomocy!

edit. Poradziłem sobie sam. Sorry za spam.

Użytkownik adkaduk edytował ten post 03 marzec 2013 - 20:55

  • 0

#50 babeleq

babeleq

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 12:13

Witam
Jestem całkowicie zielony w sprawie odbrandowywania SII, stąd moje pytanie - jakie najlepiej na dzień dzisiejszy pościągać pliki i skąd żeby odbranować tel z Plus i mieć naj aktualniejszy system - najlepiej oficjalny :)
  • 0

#51 Punisher

Punisher

    Zasłużony

  • 1200 postów

Napisano 02 kwiecień 2013 - 12:33

Rom 3 plikowy z dzialu open i tak samo najnowszy rom z tego dzialu

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#52 Johny678

Johny678

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 08 październik 2014 - 21:29

szanowni państwo.... większość linków płatnych... albo nie do pobrania... wstyd... wolę zgłosić się do Orange... zapłacę ale nie poniosę ryzyka... sorki za gorzkie słowa... ale prawdziwe... 


  • 0

#53 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6846 postów

Napisano 08 październik 2014 - 21:38

szanowni państwo.... większość linków płatnych... albo nie do pobrania... wstyd... wolę zgłosić się do Orange... zapłacę ale nie poniosę ryzyka... sorki za gorzkie słowa... ale prawdziwe... 

 

A widziałeś tu napis : Czerwony krzyż ? ... idź gdzie chcesz i daj żyć...wystarczyło się zachować jak człowiek na poziomie i napisać :

Proszę o udostępnienie danego romu...ale to za skomplikowane prawda ?

Pozdrów Orange :-).


  • 0

#54 Johny678

Johny678

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 11 październik 2014 - 19:36

przepraszam... dla mnie flaschowanie to nie zabawa, to konieczność... pobawił się nim dzieciak i WiFi zdechło... to jednorazowa sprawa... kiedyś zrobiłem to ze starą S-ką i poszło... wtedy linki działały i ROMy były gratis... poza tym chciałbym zmienić sieć... więc nie będę inwestował kupując ROMy... poza tym kto normalny poda swój numer telefonu podejrzanej firmie w internecie..??.. z poważaniem...


Użytkownik Johny678 edytował ten post 11 październik 2014 - 19:43

  • 0

#55 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6846 postów

Napisano 11 październik 2014 - 21:17

Na razie kolego to Ty jesteś podejrzany nr.1 i typowy polaczek, nie dojrzę wszystko gratis to jeszcze źle, pomoc, porady a romy zależne od serwerów free i tu nie mamy wpływu jak padają, to jeszcze pretensje do całego świata, że zupa była za słona. Tak jak pisałem, idź do sieci , zapłać im i będziesz miał problem z głowy, nie rozumiem po co tu jeszcze piszesz jak tu wszystko podejrzane. My w sieci jesteśmy 5 lat i nas zna wielu a Ciebie ? ...

Pozdrawiam kolego i nie pisz już tu więcej bo będę musiał to usunąć a nie chcę się tak bawić, nie sprawia mi to przyjemności.


  • 0

#56 krysti

krysti
  • 8 postów

Napisano 25 sierpień 2015 - 08:47

Witam,

Chce wgrać soft niebrandowany (obecnie play) i mam mały kłopot. Ściągnąłem soft XEO (dokładnie ten:XEO-I9100XXMS7-20140522135710) Niestety nie jest on 3 plikowy. Następnym krokiem z poradnika było ściągnięcia romu open (I9100XXKE2) niestety link do niego jest już nieaktywny.

Co w tym wypadku robić? Chciałbym wyczyścić telefon ze śmieci playa.


Użytkownik krysti edytował ten post 25 sierpień 2015 - 08:48

  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych