Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[Q][FLASH][N7100] Dyskusja , pytania i problemy dot. flashowania N7100


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

#1 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 09 październik 2012 - 10:19

Witam,
W tym temacie zapraszam do rozwiązywania problemów , pytań , wątpliwości dotyczących flashowania Note 2.
  • 0

Samsung Galaxy S7 Edge


#2 xshopper

xshopper

    Junior Member

  • 4 postów

Napisano 02 grudzień 2012 - 14:31

Przepraszam za spamowanie, ale tą wiadomość umieściłem w innym dziale, a dopiero teraz zauważyłem ten dział...Rozumiem, że "Romy Open" to oryginalne Romy od Samsunga niebrandowane, tyle że wydane w różnych krajach? i robiąc Flasha telefonu, który ROM najlepiej wziąć, tak aby potem otrzymywać normalnie poprzez download aktualizacje od Samsunga? a chcę zflashować aby pozbyć się oprogramowania brandowanego...już kiedyś starego LG flashowałem z powodzeniem, więc powinno być ok :)
  • 0

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 02 grudzień 2012 - 16:32

Dostałeś odpowiedź w innym temacie więc nie bardzo łapie po co tu też piszesz...co do wyboru romu, to musisz sam wybrać gdyż 10 romów, 10 opinii polecających własnie ten :jupi2: a z flashowaniem nie powinieneś mieć żadnego problemu bo jest na forum dokładna instrukcja jak to robimy.
  • 0

#4 assan1400498177

assan1400498177

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 04 grudzień 2012 - 04:25

Załączony plik  kies.jpg   24,17 KB   104 Ilość pobrań
Coś zepsułem czy czegoś nie zrobiłem jak należy???:)
  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 04 grudzień 2012 - 09:59

[ATTACH=CONFIG]18780[/ATTACH]
Coś zepsułem czy czegoś nie zrobiłem jak należy???:)


Koluniu....nikt kto korzysta z mózgu, nie aktualizuje fona przez Kies, nie wszystkie romy są tak aktualizowane więc wszystko OK zrobiłeś i nie stresuj się, masz Odina wiec zawsze wrzucisz najnowszą wersje :music: nie czekając aż Samsung umieści ją w Kies.
  • 0

#6 assan1400498177

assan1400498177

    Junior Member

  • 3 postów

Napisano 04 grudzień 2012 - 11:19

A to że w nawiasie przy romie mam pls a rom jest open jak mogę zmienić. Przepraszam że tak się pytam ale no wiesz chcę zacząć używać mózgu. Pewnie chodzi o reset. Jak to zrobić na note 2. ;)

- - - Updated - - -

I jeszcze jedno jeżeli reset to czym robicie backupu. Tak żeby było jak najmniej roboty smsy, kontakty, aplikacje, dzwonki ??? ;)
  • 0

#7 dimninik

dimninik

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 15 grudzień 2012 - 10:03

Jeśli zflashuje się note 2 to traci się gwarancję :/ ?
  • 0

#8 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 15 grudzień 2012 - 10:52

Zalezy jaki rom wgrasz koluniu... jak oficjalny (brand lub open) to nie. Jak customa to tak. Ale co to za problem uzyc apki TriangleAway?
  • 0

#9 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 15 grudzień 2012 - 12:09

A to że w nawiasie przy romie mam pls a rom jest open jak mogę zmienić. Przepraszam że tak się pytam ale no wiesz chcę zacząć używać mózgu. Pewnie chodzi o reset. Jak to zrobić na note 2. ;)

- - - Updated - - -

I jeszcze jedno jeżeli reset to czym robicie backupu. Tak żeby było jak najmniej roboty smsy, kontakty, aplikacje, dzwonki ??? ;)


Reset możesz zrobić poprzez ustawienie fabryczne lub z poziomu recovery wipe data i wipe cache.
Do backupu najczęściej używany jest Titanium backup lub Mybackup Pro.

- - - Updated - - -

Jeśli zflashuje się note 2 to traci się gwarancję :/ ?


Zawsze możesz wgrać przed serwisem, rom oryginalny i masz nadal gwarancję więc nie panikuj i zacznij się bawić fonem :soviet:
  • 1

#10 chojrakS

chojrakS

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 19 grudzień 2012 - 23:21

Witam,
czy do wgrania romu trzyplikowego N7100XXALJ1_N7100OXXALJ1_XEO.zip potrzebny jest plik mx.pit sygnowany pod Note 2??
Widziałem taki plik przy flashu Galaxy S III.
Instrukcja jest "pod ROM" jednoplikowy więc stąd pytanie.
Pozdr,
  • 0

#11 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 19 grudzień 2012 - 23:35

Witam,
czy do wgrania romu trzyplikowego N7100XXALJ1_N7100OXXALJ1_XEO.zip potrzebny jest plik mx.pit sygnowany pod Note 2??
Widziałem taki plik przy flashu Galaxy S III.
Instrukcja jest "pod ROM" jednoplikowy więc stąd pytanie.
Pozdr,

Nie ma jeszcze kolego trzyplikowca na N2 ,leć bez pita bo to dla bardziej wtajemniczonych
  • 0

Samsung Galaxy S7 Edge


#12 chojrakS

chojrakS

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 19 grudzień 2012 - 23:39

Mam wersję Live Demo z zablokowaną obsługą sieci, a na xda wyczytałem, że wgranie romu jednoplikowego, który nie dogrywa modemu nic nie daje.
Ale spróbuję wg Twojej instrukcji i zobaczę jak będzie.
  • 0

#13 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2902 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 00:22

Mam wersję Live Demo z zablokowaną obsługą sieci, a na xda wyczytałem, że wgranie romu jednoplikowego, który nie dogrywa modemu nic nie daje.
Ale spróbuję wg Twojej instrukcji i zobaczę jak będzie.

Koluniu wrzuć sam modem odinem ,tak jak na screenie poniżej, modem masz w załączniku -pobierz i rozpakuj jeden raz.

Załączony plik  modem.PNG   71,17 KB   67 Ilość pobrań

Załączone pliki

  • Załączony plik  modem.rar   4,16 MB   11 Ilość pobrań

  • 0

Samsung Galaxy S7 Edge


#14 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 00:35

Warto również dodać, że takie opcje testowaliśmy na tabie i wszystko ładnie chulało, zasada ta sama ale czy zadziała z Twoją dziwną wersją, tego Ci nie możemy zagwarantować, możesz jedynie przetestować tą opcję i napisać czy się udało.
Pozdrawiam
  • 0

#15 chojrakS

chojrakS

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 01:02

Wgranie samego modemu nie pomogło :( Nadal nie widzi karty sim.
  • 0

#16 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 01:05

Wgranie samego modemu nie pomogło :( Nadal nie widzi karty sim.


Jeśli wgrałes rom i nic, dograłeś modem i nic, to całkiem możliwe że ta wersja nie posiada modemu GSM czyli sieć tylko WiFi ale to tylko moje zdanie, nadal nie znamy faktów.
  • 0

#17 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 20 grudzień 2012 - 08:25

Wersja LiveDemo to sprzet uzywany na wystawkach Samsunga. Celowo okrojony z mozliwosci dzwonienia. Dobrze bybyło gdybyś sprawdzi co iczy w ogole masz w katalogu /efsbo jak dla mnie zachowuje Ci się tak samo jak przy walniętym EFS właśnie... Masz nadany IMEI w ogóle?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#18 chojrakS

chojrakS

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 09:37

Wersja LiveDemo to sprzet uzywany na wystawkach Samsunga. Celowo okrojony z mozliwosci dzwonienia. Dobrze bybyło gdybyś sprawdzi co iczy w ogole masz w katalogu /efsbo jak dla mnie zachowuje Ci się tak samo jak przy walniętym EFS właśnie...

Masz nadany IMEI w ogóle?

Jest to sprzęt demowy Samsunga. Chciałem go potestować przed zakupem normalnego Note 2.
Sprzęt ten nie ma IMEI tylko SN. Co masz na myśli pisząc "katalog/efsbo"??
Wejście na kartę sim jest stąd nasuwa mi się wniosek, że i modem fizycznie być powinien, tyle, że jakoś zablokowany.

- - - Updated - - -

Jeśli wgrałes rom i nic, dograłeś modem i nic, to całkiem możliwe że ta wersja nie posiada modemu GSM czyli sieć tylko WiFi ale to tylko moje zdanie, nadal nie znamy faktów.


Przy próbie wgrania ROMU pojawia mi się info" parametr niepoprawny" i nic się dalej w ODIN-ie nie dzieje.
Czekałem jakieś 30 min, ale nic nie ruszyło.
Stanęło na sprawdzaniu pliku md5 i tyle.
  • 0

#19 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6814 postów

Napisano 20 grudzień 2012 - 09:37

Koluniu..poprawiłem za Ciebie posta kolejny raz ale... i ostatni... poszukaj romu z końcówka .tar pod Odina bez md5.tar.
  • 0

#20 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 20 grudzień 2012 - 09:58

Sorry gdzies mk spacja uciekła - chodzi o katalog /efs w systemie. Tam są zapisane wszelkie informacje odpowiadają za identyfikację telefonu przez sieć. Jeśli nie masz IMEI ani na baterii, ani na pudle to bez tego nie podzwonisz. Nie da się bez IMEI... Skoro masz ją jedynie do testów to posprawdzaj wsio inne i kup normalną Notkę...

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych