Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[MOD][I9001] Dodatki i motywy do Mech1


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
117 odpowiedzi w tym temacie

#1 parrotlarch

parrotlarch

    Senior Member

  • 677 postów

Napisano 24 październik 2012 - 17:32

W tym dziale można pobrać dodatki i motywy graficzne do Mech1.
Jeżeli ktoś ma zdolności graficzne i chce się podzielić - niech się śmiało do mnie zgłasza. Mech1 opiera się na launcherze Nemus, który wspiera setki motywów do Go Launcher Ex. Tak więc wystarczy wpisać w sklepie go launcher ex theme i smiało pobierać, po zainstalowaniu motyw pojawi się w polu z motywami, do którego mamy dostęp po dłuższym przytrzymaniu palca na pulpicie. Jeżeli znacie jakieś fajne motywy Go Leuncher Ex - możecie w tym wątku wrzucać zrzuty ekranu i linki do nich.

Dodatki: (flashujemy przez recovery):
- MECH1-addon-remove-adrenaline14 - [1] [2] - narzędzie do usuwania Adrenaline Shot zainstalowanego w romie do wersji 2-11 (zalecane jest jego użycie, gdy chcemu zmienić kernel.
- MECH1-addon-remove-adrenaline13 - [1] [2] - narzędzie do usuwania Adrenaline Shot zainstalowanego w romie od wersji 2-12 (zalecane jest jego użycie, gdy chcemu zmienić kernel.
- MECH1-addon-extpwrmenu - [1] [2] - rozszerzone power menu, Aosp Lockscreen, Efekt CRT-Off (dostępne domyślnie w wersji ICS, w klasycznej wersji tylko powermenu). Dodatek jest zgodny wyglądem z wersją ICS.
- MECH1-addon-extstatbar [1] [2] - 14 - przyciskowy pasek statusu (uwaga: latarka nie działa prawidłowo na romach opartych na KQ1, najlepiej od razu ją wyłączyć).
- MECH1-addon-roundbatt - [1] [2] - okrągła procentowa ikona baterii. Dodatek jest zgodny wyglądem z wersją ICS (zmieni również powermenu w wersji GB).
- MECH1-addon-smallbatt - [1] [2] - mniejsza pionowa i procentowa ikona baterii. Dodatek jest zgodny wyglądem z wersją ICS (zmieni również powermenu w wersji GB).
- MECH1-addon-ICSStylepack - [1] [] - zbiór zmian graficznych z wersji ICS, wszystko w jednym, czyli motyw ICS, 14 przyciskowy pasek statusu, rozszerzone power menu z efektem CRT-off, camerahack. Dla tych, którzy postanowili zmienić motyw GB na ICS.
- Zestaw oryginalnych dźwięków SGS+ [1] [2] - jeżeli komuś brakuje jakiegoś dźwięku wystarczy zawartość tych folderów (albo poszczególne dźwięki) wrzucić do /system/media.
- MECH1-addon-stock-theme - [1] [] - domyślny motyw Androida GB (standardowy pasek statusu i standardowe powermenu) oraz Touchwiz 4.5.

Tapety:
Galaxy S Pack - paczka stockowych tapet dla telefonów z rodziny Galaxy S.
Mech1 Star Wars - tak mnie jakoś naszło po ostatnich nawiązaniach do SW. W ZIP'ie cała paczka, poniżej każda oddzielnie:
Załączony plik  star_wars_ics.jpg   314,26 KB   389 Ilość pobrań

Apki:

Trzeba ręcznie wrzucić je jakimś menedżerem plików (Root Explorer/script manager) do katalogu /system/app.
Swype, VideoPlayer, Email, Gallery3d, LiveWallpapers, Zegar+stoper, MusicPlayer,

Motywy:

Mech1 Theme v.0.1 - pierwszy motyw do ROM'u Mech1
Instalacja: W katalogu głównym wbudowanej pamięci tworzymy /nemuslauncher/themes/ i tam wrzucamy plik ZIP, który później możemy wybrać sobie w ustawieniach Lauchera
Poniżej screeny:
Załączony plik  preview2.png   235,67 KB   694 Ilość pobrań
Tapeta dzięki uprzejmości kolegi romio72

Załączone pliki


Użytkownik parrotlarch edytował ten post 09 grudzień 2012 - 21:16

  • 0

#2 parrotlarch

parrotlarch

    Senior Member

  • 677 postów

Napisano 25 październik 2012 - 18:01

Dodana w pierwszym poście paczka stockowych tapet dostępnych w telefonach Galaxy S.
  • 0

#3 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 05 listopad 2012 - 19:20

Zaktualizowany pierwszy post - dostępny pierwszy skończony motyw na Mech'a :)
  • 0

#4 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 07 listopad 2012 - 17:44

Apki:
Trzeba ręcznie wrzucić je jakimś menedżerem plików (Root Explorer/script manager) do katalogu /system/app.
Swype, VideoPlayer, Email, Gallery3d

Motywy:

Mech1 Theme v.0.1 - pierwszy motyw do ROM'u Mech1
Instalacja: W katalogu głównym wbudowanej pamięci tworzymy /nemuslauncher/themes/ i tam wrzucamy plik ZIP, który później możemy wybrać sobie w ustawieniach Lauchera

Przepraszam, ale czuję się nieco zdezorientowany... Czy będzie działać Google Play i cała reszta, z Gmailem na czele? Nie zauważyłem wzmianki o instalacji gappsów. Wrzucanie aplikacji ręcznie jest pewnie fajne, ale w przypadku tego, co już kupiłem w sklepie może się nie sprawdzić. ;)
  • 0

#5 parrotlarch

parrotlarch

    Senior Member

  • 677 postów

Napisano 07 listopad 2012 - 18:10

Wszystko będzie działać. W romie nie ma niektórych apek, jak np Swype i trzeba sobie ręcznie wrzucić, reszta działa jak w każdym innym romie, możesz normalnie instalować ze sklepu, przywracać z backupu, czy jak tam wolisz kolego. Gapps nie trzeba, już są w romie.
  • 2

#6 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 07 listopad 2012 - 18:51

Wszystko będzie działać. (...)

To ja się odwdzięczam plusikiem, a wieczorem potestuję Mecha w miejsce CM9.
  • 0

#7 michaelred

michaelred

    Member

  • 48 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 13:54

A mozna by jeszcze wrzucic klasyczny budzik do dodatkow?? a moze w ogole apki usuniete z romu tak w razie co. Nie wiem czemu ale precision timer wywala mi sie przy probie dodania alarmu.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#8 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 12 listopad 2012 - 13:57

Precision Timer wylatuje z ROMu - zmarnowal swoja szanse. Co do oryginalnej apki - jak.masz v2-10 to wyciagnij sobie z zip'a ;)

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#9 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 15:15

jak.masz v2-10 to wyciagnij sobie z zip'a

A któryż to będzie plik? ClockPackage.apk?
  • 0

#10 parrotlarch

parrotlarch

    Senior Member

  • 677 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 15:34

Dokładnie. W kolejnej wersji będzie zmieniony budzik, na taki który nie powoduje problemów.
  • 0

#11 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 15:39

Ja trochę tęsknię za alarmem inteligentnym. Tak mnie słodko i delikatnie budził pięć minut przed czasem...

EDIT: Mam! Oooo, jak dobrze. :D

Użytkownik peterpan edytował ten post 12 listopad 2012 - 15:57
literówka

  • 0

#12 vincent83

vincent83

    Member

  • 83 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 17:26

A mozesz zuploadowac ten inteligentny??

Wyciagnalem sobie zegar z poprzedniego Mecha, ale nie moge go zainstalowac... Jak to zrobic??

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#13 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 17:37

A mozesz zuploadowac ten inteligentny?? Wyciagnalem sobie zegar z poprzedniego Mecha, ale nie moge go zainstalowac... Jak to zrobic??

Jeśli masz na myśli ClockPackage.apk z 10-ki, to to jest właśnie ten. Musisz go wgrać do /system/app, np. ES Exploratorem, albo innym file managerem z prawami roota. Zegar powinien się pokazać po tym w aplikacjach.
  • 0

#14 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 12 listopad 2012 - 19:58

Widze koluniu ze caLkiem zacnie idą Ci te zabawy ROM'ami - to dobrze, bo niewielu tu takich userów :) a budzi z nadchidzacej wersji - zero problemów.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#15 michas1976

michas1976

    Senior Member

  • 197 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 20:19

To czekamy na nowego Mecha. A może link do jakiejś wersji testowej dacie. Chętnie się pobawię.
  • 0
Dołączona grafika

#16 michaelred

michaelred

    Member

  • 48 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 20:41

Wlasnie chcialem pisac zeby moze zrobic temat z betami ogolnie + krotki opis changeloga. Im wiecej osob bedzie testowac tym lepszy produkt finalny . Z info na co zwrocic uwage przy testach np.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#17 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 20:46

a budzi z nadchidzacej wersji - zero problemów.

A będzie mnie budzić delikatnie, szepcząc: "Wstawaj powolutku... Piwo już się schłodziło..."? Jeśli tak, to biorę w ciemno.
  • 0

#18 parrotlarch

parrotlarch

    Senior Member

  • 677 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 21:20

Budzik ma opcje ustawienia głośności dźwięku i dźwięku narastającego. Mnie budzi muzyka Johna Wiliamsa z Epizodu V gwiezdnych wojen (nie motyw przewodni, takie delikatne plumkanie). Mogę wrzucić, jakby ktoś był chętny.

@michas1976 i @miachaelred mogę wrzucać wersje beta do testowania, ale też nie wszystkie, bo czasem robię po 5 flashowań w ciągu krótkiego czasu i co znajdę błąd to znowu coś zmieniam. Sam jeszcze nie wypróbowałem tego co mam przygotowane, bo ostatnio bawiłem się robieniem paczek odinowych. Jak tylko potwierdzę, że normalnie się odpala i nie powoduje poważnych błędów, to mogę wrzucić.

Narazie mam gotową paczkę odinową (rom jednoplikowy), która ładnie się instaluje. Mogę to wstawić do testów (może nawet przydalby się nowy wątek). Jedyny i największy problem jest taki, że paczka nie czyści telefonu, jak np rom Open i trzeba robić wszystkie wipy, więc zastanawiam się w ogóle nad sensem jej robienia (chociaż trybit twierdzi, że mu ona lepiej działa niż taka instalowana przez recovery). Instalacja przez recovery jest chyba prostsza i szybsza.

Użytkownik parrotlarch edytował ten post 12 listopad 2012 - 22:28

  • 0

#19 peterpan

peterpan

    Senior Member

  • 570 postów

Napisano 12 listopad 2012 - 21:37

Mnie budzi muzyka Johna Wiliamsa z Epizodu IV gwiezdnych wojen (nie motyw przewodni, takie delikatne plumkanie). Mogę wrzucić, jakby ktoś był chętny.

Jak już Gwiezdne Wojny, to tylko Marsz Imperialny. ;)

Narazie mam gotową paczkę odinową (...)

Też bym się ewentualnie pisał na testy, ale instalacji przez Odina nie zaryzykuję. Jedyna w domu winda stoi na zdychającym netbook'u.
  • 0

#20 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 12 listopad 2012 - 21:45

No mje sie wydaje że lepiej lata, ale może to też nowy launcher w ICS... Może moje uwielbienie dla Odina samego w sobie daje się we znaki... W każdym razie poprawa jest i to odczuwalna, szczególnie jak ktoś katuje telefon milionami zadań i testami na szybkość reakcji to da się zauważyć.

Wysyłane z mojego GT-I9001 za pomocą Tapatalk 2
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych