Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[ROOT][I9305] Autoroot do Galaxy III LTE - 13.02.2013


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 19 grudzień 2012 - 23:42

Witam,
Zamieszczam wam pliczek kolegi Chainfire Autoroot który pozwoli wam szybko i bez problemu zrootować swego fona , pliczek poniżej w linku i paczuszka zawiera Odina v.1.85 który jest niezbędny do zapakowania go na fona :kozak:

http://download.chai...retrieve_file=1

Instrukcja :
Odpalasz Odina i wrzucasz jako PDA jak na screenie poniżej :

Załączony plik  sc1.png   109,83 KB   119 Ilość pobrań

Oczywiście musisz fona uruchomić w trybie downloadingu, wcześniej mieć wgrane sterowniki lub najnowszy Kies który widzi fona a przy rootowaniu masz Kies wyłączony i antyvirusa.
  • 0

#2 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 21 luty 2013 - 21:57

Aktualizacja :2013.02.13 - GT-I9305 - CF-Auto-Root


SuperSU: v1.05

POBIERZ

  • 0
<p>Samsung Galaxy S8+

#3 FAFIK30

FAFIK30

    Senior Member

  • 233 postów

Napisano 29 listopad 2013 - 11:48

Witam telefonik zrotowany pomyślnie ! Z kabelkiem uniwersalnym telefonik nie wykryty w odinie po zmianie na oryginał odin wykrył go szybko pozdrawiam
  • 0
Jak pomogłem wciśnij gwiazdkę

SGS+ I9001, XXKPG 2.3.6 Cranium RC7,FeaCore_Phoenix_OC_stable_FMR_1.4,, ThunderBolt 2.5.1

#4 jaras1966

jaras1966

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 11:49

Czy do wgrania tego roota koniecznie muszę użyć odina 1.85, czy może być nowszy w wersji 3.04 ?
Może mi ktoś napisać jak pobrać aktualizację z podanego linku w poście nr.2 jak wchodzę na egofiles.com i próbuję pobrać plik w darmowym pobieraniu to pisze że muszę poczekać 40 minut aby pobrać plik za darmo, więc czekam 10 zaglądam a tam nic się nie zmienia nadal jest 40 minut i lipa. Czekałem też ponad 40 minut i też lipa. Może coś źle robię?

Użytkownik jaras1966 edytował ten post 09 grudzień 2013 - 11:57

  • 0

#5 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 11:54

Myślę, że spokojnie możesz 3.04 ale na 99%, sprawdź i napisz.
  • 0

#6 kosor

kosor

    Junior Member

  • 15 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 13:09

wcześniej mieć wgrane sterowniki

O jakie sterowniki chodzi ? Na komputer by zobaczył fona?

Użytkownik kosor edytował ten post 09 grudzień 2013 - 13:12

  • 0

#7 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 13:13

Kolego... drivery usb i albo je instalujesz oddzielnie albo instalujesz Kies który już je zawiera, Kies i Odin muszą widzieć fona bo nic nie zrobisz dlatego musisz zainstalować wspomniane drivery usb.
  • 0

#8 kosor

kosor

    Junior Member

  • 15 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 13:20

Tak myślałem ale wolałem się upewnić.
1. Czy wgranie tego roota i zostawienie oryginalnego rom - u od Plusa ma sens ?
2. Czytałem różne opinie na temat root-ów, że jedne można w razie czego cofnąć a inne nie. jak jest z tym ? Chodzi mi o cofnięcie w razie uszkodzenie telefonu i wysłanie go do serwisu.
  • 0

#9 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6849 postów

Napisano 09 grudzień 2013 - 13:46

Nie ma sensu, wgraj rom open a w razie draki zawsze możesz przecież zassać rom z plusa z forum i wgrać go przed wysłaniem do serwisu.
Masz na forum wszystko czego potrzebujesz, romy, drivery, Kies i jak dobrze się rozglądniesz po dziale Twego fona, nie będziesz miał stresu że czegoś Ci braknie :-).
  • 0

#10 kosor

kosor

    Junior Member

  • 15 postów

Napisano 16 grudzień 2013 - 13:41

Witam
Root CF-Auto-Root-m3-m3zh-gti9305.zip wgrany, zrobiłem to na romie Plusa bo nie mam na razie czasu na wygrywanie wszystkiego od nowa.
1. Pojawił mi się dodatkowo nowy programik SuperSU, do czego on służy ?
2. Przed rootem czytałem trochę i znalazłem informację, że po wgraniu roota będzie przy starcie żółty wykrzyknik który trzeba usunąć programikiem. U mnie się przy restarcie nic nie pokazuje, tak ma być ?
3. Teraz chce usunąć dodatkowe programy które Plus dodaje np muzodajnia i logo operatora przy włączeniu telefony. Jakim programem to mogę zrobić ?
4. W jaki sposób można cofnąć root-a?
5. Mając roota na co zwracać uwagę-bezpieczeństwo ?
  • 0

#11 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 16 grudzień 2013 - 15:21

Superuser służy do przydzielania praw roota programom, które o niego poproszą. Należy uważać, żeby nie usunąć programów systemowych, które odpowiadają za pracę i stabilność systemu. Jak coś usuniesz za dużo to albo jakiś program przestanie działać albo system się wykrzaczy. Niechciane programy można usuwać np. Titanium Backup. Roota można cofnąć, są programy do tego (unroot, czy jakoś tak) albo po prostu wgrywając jakiś stockowy rom.
  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#12 srvrseerver

srvrseerver

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 16 styczeń 2014 - 15:11

na J.B. 4.3 nie dziala cos na 4.1 wszystko bylo OK
  • 0

#13 Top Gun

Top Gun

    Junior Member

  • 21 postów

Napisano 23 luty 2014 - 00:43

Czy ktoś może wie czy jest może działający root na SGS 3 LTE z andkiem 4.3? Pytam bo szukam i nic nie znalazłem...
  • 0

#14 FAFIK30

FAFIK30

    Senior Member

  • 233 postów

Napisano 24 luty 2014 - 10:35

ja mam rota i rom play4.3 wszystko chodzi
  • 0
Jak pomogłem wciśnij gwiazdkę

SGS+ I9001, XXKPG 2.3.6 Cranium RC7,FeaCore_Phoenix_OC_stable_FMR_1.4,, ThunderBolt 2.5.1

#15 Top Gun

Top Gun

    Junior Member

  • 21 postów

Napisano 24 luty 2014 - 11:16

ja mam rota i rom play4.3 wszystko chodzi

A której wersji roota urzyłeś jeśli moge spytać? Tej pierwszej czy tej po aktualizacji?
  • 0

#16 FAFIK30

FAFIK30

    Senior Member

  • 233 postów

Napisano 24 luty 2014 - 18:29

ja mam su v1.93
  • 1
Jak pomogłem wciśnij gwiazdkę

SGS+ I9001, XXKPG 2.3.6 Cranium RC7,FeaCore_Phoenix_OC_stable_FMR_1.4,, ThunderBolt 2.5.1




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych