Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[GUIDE][I9070] Downgrade


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
38 odpowiedzi w tym temacie

#1 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 16 styczeń 2013 - 21:17

Przedstawię króciutki poradnik, jak wrócić z JB do GB.
Jeśli podoba Ci się JB - nie czytaj tego.
Jeśli nie - możesz wrócić do GB stosując się do tych kroków:

1. Ściągnij te pliki:


Dołączona grafika





2. Wgrywaj TYLKO przez Odina3 1.85

Możesz sciągnoąć paczkę, zawierającą wszystkie niezbędne elementy z naszego uploadu bądź ściągać pojedynczo (ale czy nie łatwiej wszystko za jednym zamachem)

Download: AllInONE [EGOFILE]
Hasło do archiwum: supportsamsung.pl


Linki alternatywny:
1/PIT : GT-I9070_EUR_XX_8G.pit i tu link :
https://hotfile.com/..._XX_8G.rar.html
2/Odin v.1.85 i tu link :
https://hotfile.com/...v.1.85.rar.html
3/PDA : CODE_GT-I9070_I9070DXLD1_CL1068093_REV00_user_SEC_KEY_LD1_ 8G.tar.md5 i tu link :
http://www.4shared.c...DXLD1_CL106.htm
4/CSC : CSC_GT-I9070-MULTI-CSC-OLBLD1_SEC_KEY_8G.tar.md5 i tu link:
http://www.4shared.c...CSC-OLBLD1_.htm

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

3. Gratulacje - wróciłeś do GB!!

I to cała instrukcja znaleziona na XDA. Nie mam tego telefonu więc nie mogłem tego przetestować. Z wypowiedzi użytkowników wnioskuję, że działa.
Jak zawsze, wszystko robicie na własną odpowiedzialność!!:)

Użytkownik mavrik84 edytował ten post 05 październik 2013 - 17:42

  • 4

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#2 lolopolozo

lolopolozo

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 20 styczeń 2013 - 15:13

Wszystko poszło ok:smile:Tylko szkoda że nie ma języka polskiego :wacko:
  • 0

#3 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6848 postów

Napisano 20 styczeń 2013 - 15:19

Wszystko poszło ok:smile:Tylko szkoda że nie ma języka polskiego :wacko:


Koluniu...ale dzięki temu teraz możesz sobie bezpieczny rom wrzucić z PL i o to chodzi w downgrade..chociaż chyba nie widziałem jeszcze romu na andka bez PL...nawet Tajwański rom który wrzucałem miał PL wiec sprawdź dobrze lub poczytaj forum jaką apke zassysamy z marketu ażeby nam dodała PL...
  • 0

#4 zajmon

zajmon

    Junior Member

  • 9 postów

Napisano 22 styczeń 2013 - 21:17

czy rom wrzucany w dołngrejdzie to musi być ten z linka w instrukcji, czy może być każdy inny GB na adv ?
  • 0

#5 Gość_trybit_*

Gość_trybit_*

Napisano 22 styczeń 2013 - 21:35

Jak widzisz autor poradnika nie ma tego fona i nie moze potestować. Ty za to możesz to zrobić i podzielić się z nami opinią. Jedno jest pewne poradnik został napisany na takim sofcie i to ze na nim dziala, jest pewne.
  • 0

#6 razerguy

razerguy

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 27 styczeń 2013 - 18:21

a jest jakas przeszkoda w downgrade'owaniu go jesli mam zrootowanego ?
  • 0

#7 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 27 styczeń 2013 - 18:35

Nie sądzę.
  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#8 razerguy

razerguy

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 27 styczeń 2013 - 18:42

robie wszystko jak w instrukcji i cos idzie nie tak. W odinie wywala mi cos takiego:

<ID:0/023> Added!!
<OSM> Enter CS for MD5..
<OSM> Check MD5.. Do not unplug the cable..
<OSM> Please wait..
<OSM> MD5 hash value is invalid ocb?
<OSM> CODE_GT-I9070_I9070DXLD1_CL1068093_REV00_user_SEC_KEY_LD1_8G.tar.md5 is invalid.
<OSM> End...
  • 0

#9 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 27 styczeń 2013 - 18:49

Jak usuniesz końcówkę .md5 z nazwy pliku powinno być OK.
  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#10 razerguy

razerguy

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 27 styczeń 2013 - 18:58

z tego pliku ?

CODE_GT-I9070_I9070DXLD1_CL1068093_REV00_user_SEC_KEY_LD1_ 8G.tar.md5
  • 0

#11 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 27 styczeń 2013 - 19:00

Tak, z tego, ewentualnie z drugiego też.

Użytkownik EdiMar edytował ten post 27 styczeń 2013 - 19:03

  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#12 razerguy

razerguy

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 27 styczeń 2013 - 19:06

jak usune te koncowki to explorator windows widzi te pliki jak archiwa .rar , tym samym nie widac ich przez odina
  • 0

#13 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 27 styczeń 2013 - 19:20

Hmm, widocznie pliki były pakowane jako .tar.md5. Spróbuj ściągnąć jeszcze raz rom, ale wydaje mi się, że wina leży raczej po stronie komputera. Zaktualizuj sterowniki, wypakuj wszystkie pobrane pliki do katalogu z Odinem. Może to coś pomoże.

Użytkownik EdiMar edytował ten post 27 styczeń 2013 - 19:58

  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#14 razerguy

razerguy

    Junior Member

  • 16 postów

Napisano 02 luty 2013 - 12:55

zrobilem tak jak mowiles, sprawdzilem tez na innym komputerze i nadal wywala to samo :/

<OSM> MD5 hash value is invalid
<OSM> CODE_GT-I9070_I9070DXLD1_CL1068093_REV00_user_SEC_KEY_LD1_8G.tar.md5 is invalid.
<OSM> End.

Użytkownik razerguy edytował ten post 02 luty 2013 - 13:00

  • 0

#15 Punisher

Punisher

    Zasłużony

  • 1200 postów

Napisano 02 luty 2013 - 13:59

Przenies rom tam gdzie go pobrales orginalnie i wypakuj tylko pliki md5 i powinno pojsc

Wysyłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#16 bars333

bars333

    Junior Member

  • 12 postów

Napisano 06 luty 2013 - 10:58

Powtórze pytanie czy musi być to ten rom z tutka czy może być od razu nasz XEO?

Wysyłane z mojego HTC One X za pomocą Tapatalk 2
  • 0

#17 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6848 postów

Napisano 06 luty 2013 - 20:06

Tutka przetłumaczył tylko Edi ale nikt z załogi nie ma tego fona wiec nie możemy tych opcji potestować, pozostaje liczyć, że ktoś z forumowiczów to zrobi i napisze kilka słów ale z tym może być różnie jak wiesz bars333...sorry też go nie mam i nie pomogę.
  • 0

#18 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 06 luty 2013 - 20:19

Hmm, tak jak napisał Wódz, również nie mam tego telefonu, Z wątku na XDA wynika, że ta metoda jest skuteczna, jednak niektórym nie działa. Myślę, że wynika to z niestosowania się do instrukcji. Tutaj skorzystał z tej metody, zdaje się kolega lolopolozo:

Wszystko poszło ok:smile:Tylko szkoda że nie ma języka polskiego :wacko:


No i zadziałało!!
  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#19 Dychowski

Dychowski

    Owner

  • 6848 postów

Napisano 06 luty 2013 - 20:26

Język Polski również można dograć zassysając z marketu aplikacje do tego...Morelocale 2, wszystko można tylko wystarczy trochę poczytać co piszemy :money:
  • 0

#20 zajmon

zajmon

    Junior Member

  • 9 postów

Napisano 08 luty 2013 - 14:32

ja robiłem downgrade wg tej instrukcji. Najpierw wgrałem ten rom 2.3.6 z linka w intrukcji a dopiero potem nasz XXLD1 i wszystko jest w porzadku. Polecam Ci zrobic tak samo, moze jest troche dłuzej ale na innnym forum przeczytałem ze to musi byc najpierw wlasnie ten podany ROM także myśle ze nie warto ryzykować i nie ma co isc na skróty, zwlaszcza ze ponowne przeflashowanie ( z GB z instrukcji na GB XEO) zajmie Ci maks 10 min. Moze jak wgrasz od razu XEO to tez bedzie działał, nie wiem, nie znam sie aż tak ;)
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych