Skocz do zawartości


Zdjęcie
- - - - -

[CF-Auto-Root][I9505] Dla Galaxy S4 - I9505 LTE + OFFICIAL Status - 1.09.2013


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
36 odpowiedzi w tym temacie

#21 akita

akita

    Junior Member

  • 20 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 19:10

No ok.To zostane przy Foxhound 1.7 na MGG.
  • 0

#22 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 08 wrzesień 2013 - 19:13

No ok.To zostane przy Foxhound 1.7 na MGG.

próbowałem nawet wrzucic Omegę v10 na MH1 i też nic to nie daje.....jesteśmy skazani na MH8 lub wzwyż zarówno na openach jak i customach.
  • 0
<p>Samsung Galaxy S8+

#23 chromax

chromax

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 28 wrzesień 2013 - 18:51

Witam,

Jak podłączam fona do Kies-u to pokazuje mi, że jest dostępne nowe oprogramowanie. Fon mam już zrootowany opisaną wcześniej metodą i mam teraz pytanie, czy jeżeli zrobię ten upgrade z Kies-u, to będę go musiał znowu rootować, czy ten root już "pozostanie"?
  • 0

#24 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 28 wrzesień 2013 - 18:57

Witam,

Jak podłączam fona do Kies-u to pokazuje mi, że jest dostępne nowe oprogramowanie. Fon mam już zrootowany opisaną wcześniej metodą i mam teraz pytanie, czy jeżeli zrobię ten upgrade z Kies-u, to będę go musiał znowu rootować, czy ten root już "pozostanie"?

NIC NIE AKTUALIZUJ !!! , podaj mi najpierw jaki rom posiadasz.
  • 0
<p>Samsung Galaxy S8+

#25 chromax

chromax

    Junior Member

  • 6 postów

Napisano 28 wrzesień 2013 - 19:05

XXUBMGA...
  • 0

#26 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 28 wrzesień 2013 - 19:09

XXUBMGA...

Więc poczytaj :http://supportsamsun...otloader-13975/ , zrobisz aktualizację, roota stracisz , nie wrócisz do poprzedniego romu ,rotując tracisz gwarancje (prawdopodobnie na zawsze) i masz nowy bootloader. Przemyśl ...bo jeszcze masz taką możliwość.

Użytkownik Radek edytował ten post 28 wrzesień 2013 - 19:12

  • 1
<p>Samsung Galaxy S8+

#27 Gość_piotr12344_*

Gość_piotr12344_*

Napisano 14 listopad 2013 - 20:42

Witam dawno mnie nie było na forum , mam pytanie chciałbym z romu brandowanego PLUSA uzyskać niebrandowany XEO z możliwością póżniejszej aktualizacji przez Kiesa, dodatkowo chciałbym pozbyć sie pozostałości po tych operacjach.
  • 0

#28 Radek

Radek

    Moderator Globalny

  • 2905 postów

Napisano 14 listopad 2013 - 21:33

Piotrek ,napisz dokładnie jaki brand posiadasz...więcej po uzyskaniu odpowiedzi
  • 1
<p>Samsung Galaxy S8+

#29 Gość_piotr12344_*

Gość_piotr12344_*

Napisano 15 listopad 2013 - 14:29

Poradziłem sobie lecz nie bez problemu, soft plusa posiadał tylko 1 CSC czyli PLN, najpierw musiałem wgrać XEO z lipca i dopiero zamienić na XEO przy pomocy CSC Select. Po tej operacji nie miałem WiFi, nie wiem dlaczego, CSC Selekt pobrałem z sieci poprzez kartę operatora . Potem Kies zaktualizował mi telefon do 4.3 ale dalej nie miałem WiFi, nawet po resecie do ustawień fabrycznych, postanowiłem wgrać ręcznie 4.3 i dopiero wtedy było Ok. Rom ruszył, ale Kies nie chciał gadać.. Pozostało pozbyć się śmieci i to wykonałem najpierw rotując a potem według instrukcji na forum. Wszystko poszło sprawnie i teraz mam 4.3 XEO i Kies gada.
Jak ktoś będzie chciał to opisze wszystko krok po kroku, Pozdrawiam.
  • 0

#30 videosz

videosz

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 21 listopad 2013 - 19:57

Witam

Ostatnio kupiłem Samsunga Galaxy S4 na Allegro ale z sieci plus. Postanowiłem zrobić roota ponieważ potrzebuje jednego programu, który tego wymaga. Roota zrobiłem wedle tej instrukcji Android/iOS/Symbian/WP – MobileCentre.pl nie wiedząc jeszcze o istnieniu waszej strony. Wszystko poszło OK. Po włączeniu telefonu pokazuje mi się informacja "Wymuszono zatrzymanie działania SuperSU ze względu na próbę uzyskania nieautoryzowanego dostępu do systemu na twoim urządzeniu. Ten problem można rozwiązać za pomocą usługi aktualizacji polityki. Bezpieczniej będzie usunąć aplikację uzyskaną z nieautoryzowanego źródła. Sprawdź tera?" (tylko raz dałem Uaktualnij, ale nie połączył się z serwerem, później dawałem Anuluj albo OK), prócz tego przy próbie uaktualnienia Androida pokazuje mi się informacja "Urządzenie zostało zmodyfikowane. Brak dostępnych aktualizacji oprogramowania". Jak to zmienić aby wszystko było OK ? Wersja Androida 4.2.2 ; Wersja jądra 3.4.0-1220396 se.infra@S0210-06 #1 Numer wersji JDQ39.I9505XXUDMH6
Nigdy nie miałem telefonu z Androidem. Proszę o pomoc.
  • 0

#31 pierzu

pierzu

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 22 listopad 2013 - 10:06

Mam podobny problem, nie działa mi wifi i nie mogę dzwonić. Opisz zatem proszę zabiegi jakie wykonałeś.
  • 0

#32 androidowiec

androidowiec

    Senior Member

  • 320 postów

Napisano 22 listopad 2013 - 10:17

Wykonaj podobne czynności jak kolega wyżej. Sprawdź czy folder /efs nie jest pusty i napisz nam to.
  • 0

Jeśli Ci pomogłem, kliknij "strzałkę w górę" w prawym dolnym rogu mojego postu!


Nie odpowiadam za żadne szkody powstałe w wyniku stosowania się do moich uwag lub używania plików, które podlinkowałem. Nie gwarantuję ich poprawności. Wszystko robisz na własną odpowiedzialność.


#33 Alder

Alder

    Junior Member

  • 11 postów

Napisano 28 listopad 2013 - 12:42

Rootowałem mojego SGS4, gdy miałem ROM OPEN z androidem 4.2.2 za pomocą tego Auto-Roota, jednakże później wgrałem ROM w wersji 4.3 i zaktualizowałem obecnie do najnowszej wersji (powrócił stan urządzenia: oficjalny), tak więc chciałbym zadać małe pytanko, bo nie wiem, czy warto się bawić.
Czy CF-Auto-Root będzie działał na oprogramowaniu w wersji: PDA:MK8 / PHONE:MK8 / CSC:MK3 (XEO) ?
Czy wiąże się z tym utrata gwarancji, czy po wgraniu ponownie romu OPEN wszystko wróci do statusu "oficjalny"?
  • 0

#34 groverr

groverr

    Junior Member

  • 1 postów

Napisano 18 marzec 2015 - 21:10

Link do I9505_OFFICIAL_STATUS_MOD.tar.md5 - nie działa

Chciałbym zrobić status officjal na I9505XXUGNG8 czy może mi ktoś pomóc


  • 0

#35 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 19 marzec 2015 - 06:40

Tutaj masz działający link:

http://d-h.st/Cda


  • 0

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]


#36 misiekrk

misiekrk

    Junior Member

  • 2 postów

Napisano 11 sierpień 2015 - 03:07

Chciałbym zapytać o hasło do pliku I9505_OFFICIAL_STATUS_MOD.tar.md5 z powyzszego linku.


  • 0

#37 EdiMar

EdiMar

    Administrator

  • 1612 postów
  • LokalizacjaElbląg

Napisano 11 sierpień 2015 - 05:17

Hasła nie pamiętam, niestety... Tu masz CF_AUTOROOT bez hasła:

 

https://download.cha...exx-gti9505.zip

 

Jeżeli masz rom 4.2.2 użyj tego programu:

 

forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=2760984&d=1400951117

 

A tu film jak to zrobić:

 

youtube;GiZ7D2zjJdA]


  • 1

Jeżeli Ci pomogłem - kliknij zieloną strzałkę!;]





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych